ms.detector.media
MediaSapiens
16.12.2020 14:21
У 2021 році Мінцифри отримає з держбюджету 1,8 млрд грн. На що їх витратять?
У 2021 році Мінцифри отримає з держбюджету 1,8 млрд грн. На що їх витратять?
Гроші планують витратити на розвиток «Дії», на підключення до швидкісного інтернету в селах та розвиток мережі ЦНАП.

У бюджеті на 2021 рік на Міністерство цифрової трансформації виділять 1,8 млрд грн. Про це повідомляється на сайті Мінцифри. 

«Це найвигідніша інвестиція для України, яка сприятиме створенню найзручнішої країни у світі. Завдяки схваленню бюджету ми впевнені, що прискоримо побудову найзручнішої у світі держави», — прокоментував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

За його словами, наступного року Міністерство цифрової трансформації продовжить переводити державні послуги в онлайн.

З 1,8 млрд грн 340 млн грн спрямують на:

500 млн грн закладено на підключення до швидкісного фіксованого інтернету близько 6 тисяч соціальних об’єктів у селах. 

Ще 602 млн грн піде на Національну програму з інформатизації. Будуть реалізуватися проєкти цифрової трансформації у сферах охорони здоров’я та соціального захисту, освіти, містобудування, екології тощо. 

Мінцифра також продовжить розвивати сферу адміністративних послуг. На розширення мережі ЦНАП передбачено 231 млн грн. Метою міністерства є доступний ЦНАП з якісними послугами у кожній територіальній громаді. 

Для порівняння: Міністерство внутрішніх справ отримає близько 98 млрд, а на програму «Велике будівництво» (розвиток дорожньої інфраструктури) планується виділити 150 млрд грн. 

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що міністерство проводить консультації з командою засновника месенджера Telegram Павла Дурова щодо деяких законопроєктів. 

Фото: Unsplash

ms.detector.media