Місцева влада заважає встановленню вишок 4G – Мінцифри

Місцева влада заважає встановленню вишок 4G – Мінцифри

16:02,
17 Вересня 2020
2184

Місцева влада заважає встановленню вишок 4G – Мінцифри

16:02,
17 Вересня 2020
2184
Місцева влада заважає встановленню вишок 4G – Мінцифри
Місцева влада заважає встановленню вишок 4G – Мінцифри
Автори:
На радіофобію страждає керівництво Броварів та Маріуполя.

Міністерство цифрової траснформації відмічає, що в деяких місцях України місцева влада перешкоджає розвиткові 4G-інтернету, забороняючи встановлювати вишки. Про це повідомляє Мінцифри на своїй сторінці у Facebook.

Такі випадки зафіксували у Броварах (Київська область) та в Маріуполі (Донецька область). Про фіктивну шкоду вишок також вказує керівництво Управління охорони здоровʼя Івано-Франківської міської ради та керівництво Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району.

«Радіофобія — не жарт: вона дедалі частіше стає на заваді розвитку мобільного зв’язку в Україні. І йдеться не лише про очікуваний 5G, але і про 4G, який вже став звичним. Коли звичайна людина побоюється радіохвиль, це її особиста позиція. Інша справа, коли радіофобію сповідують представники влади, які здатні своїми діями перешкоджати розвитку сучасних технологій в країні», — заявили у відомстві.

У Мінцифри відмічають, що такі дії представників влади можуть заподіяти реальну шкоду, адже без якісного зв'язку неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції або отримати завдання для навчання.

У Міністерстві підкреслюють, що базові станції мобільного звʼязку мобільних операторів не шкідливі для людей, тварин і рослин. Норми випромінювання в Україні встановлені в 10—100 разів суворіше, ніж в Європі та США.

Нагадаємо, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, інформуватиме про вплив 4G та 5G на здоров’я людей. 

Фото: gsminfo.com.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду