Президент наклав вето на закон про електронні комунікації

Президент наклав вето на закон про електронні комунікації

18:08,
29 Жовтня 2020
2368

Президент наклав вето на закон про електронні комунікації

18:08,
29 Жовтня 2020
2368
Президент наклав вето на закон про електронні комунікації
Президент наклав вето на закон про електронні комунікації
Автори:
Законопроєкт мав замінити попередній закон «Про телекомунікації» від 2004 року.

Президент України Володимир Зеленський не підписав законопроєкт № 3014 про електронні комунікації, направивши його на доопрацювання. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документ визначає повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності у сфері електронних комунікацій. Він встановлює права, обов'язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

Mediasapiens звернувся за коментарем до одного з авторів законопроєкту №3014, народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Федієнка.

«Мені не відомо, чому президент ветував закон. Ми працюємо далі, життя не закінчується. Я не знаю, чи буду продовжувати роботу над  законопроєктом. Для цього треба ознайомитись з зауваженнями», - стверджує Федієнко. 

Нагадаємо, законопроєкт був прийнятий у другому читанні на засіданні парламенту 30 вересня. Його підтримали 260 народних депутатів.

Робота над документом тривала майже два роки – до закону подали близько тисячі правок, понад триста за них врахували. Він мав набути чинності з 1 січня 2022 року. До цього часу мали б ухвалити низку підзаконних актів, які мають сприяти його реалізації.

Законопроєкт мав замінити попередній закон «Про телекомунікації» від 2004 року. За 16 років до нього було внесено десятки правок і доповнень. Мобільні оператори вважають, що він морально застарів і потребував заміни.

Фото: Офіс Президента

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду