«Третій має піти». Як білоруське телебачення насміхається з Лукашенка

«Третій має піти». Як білоруське телебачення насміхається з Лукашенка

17:45,
17 Серпня 2020
5620

«Третій має піти». Як білоруське телебачення насміхається з Лукашенка

17:45,
17 Серпня 2020
5620
«Третій має піти». Як білоруське телебачення насміхається з Лукашенка
«Третій має піти». Як білоруське телебачення насміхається з Лукашенка
Автори:
Програми на державному телебаченні Білорусі натякають на те, що відбувається у країні.

Протести у Білорусі, які тривають понад тиждень, породили цілу низку мемів в соціальних мережах. Сьогодні користувачі соцмереж звернули увагу на те, як іронічно виглядають програми білоруських каналів. Поки частина їхніх співробітників страйкує, у програмі з'явилася низка передач та стрічок, які виглядяють як натяки з порадами чинному президентові республіки та протестувальникам.

Наприклад, на телеканалах показують мелодраму «Ніхто крім нас», а також мелодраму «Третій повинен піти». Нагадаємо, що Лукашенко в бюлетені для голосування йшов третім номером. 

Також на телебаченні крутять реаліті-шоу «Тато потрапив», фільм «Саша-Сашенька» і «Останній день. Люсьєна Овчинникова». 

17 серпня в ефірі державного каналу «Білорусь 1» показали порожню  студію - поки ведучі каналу вимагали скасувати цензуру на державному телебаченні.

А ось так виглядають гороскопи на тому ж каналі.

У соціальній мережі Twitter поширюють відео, де Олександр Лукашенко і Віктор Янукович по черзі кричать «Зупиніться!»

До речі, знамените «Остановитесь!» вперше прозвучало у зверненні Януковича до українського народу в червні 2014 року, після президентських виборів в Україні. Янукович на той момент вже знаходився в Ростові-на-Дону. Його відсторонили від посади ще в лютому 2014 року.

Нагадаємо, 13 серпня в Мінську біля Національної державної телерадіокомпанії Республіки Білорусь (Белтелерадіокомпанії) зібрався ланцюг солідарності з кількох десятків жінок. У руках вони тримають плакати «Поверніть чесні вибори», «Поверніть на TV новини і журналістику.

Ще 12 серпня з білоруських телеканалів почали звільнятися журналісти й телеведучі. Спершу стало відомо про звільнення 10 ведучих і журналістів державних телеканалів та радіо: «Беларусь 1», СТВ (Столичне телебачення), ОНТ (Загальнонаціональне телебачення) та Першого каналу Білоруського радіо. Згодом стало відомо про звільнення ведучого ОНТ і колишнього начальника президентського пулу Дмитра Семченка та двох журналістів Першого каналу Білоруського радіо.

Фото: TUT.by

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду