ms.detector.media
MediaSapiens
17.08.2020 17:45
«Третій має піти». Як білоруське телебачення насміхається з Лукашенка
«Третій має піти». Як білоруське телебачення насміхається з Лукашенка
Програми на державному телебаченні Білорусі натякають на те, що відбувається у країні.

Протести у Білорусі, які тривають понад тиждень, породили цілу низку мемів в соціальних мережах. Сьогодні користувачі соцмереж звернули увагу на те, як іронічно виглядають програми білоруських каналів. Поки частина їхніх співробітників страйкує, у програмі з'явилася низка передач та стрічок, які виглядяють як натяки з порадами чинному президентові республіки та протестувальникам.

Наприклад, на телеканалах показують мелодраму «Ніхто крім нас», а також мелодраму «Третій повинен піти». Нагадаємо, що Лукашенко в бюлетені для голосування йшов третім номером. 

Котаны, может мы конечно уже поехали от потока событий, но... pic.twitter.com/jRvyD6FxqA

— Чай з варэннем (@belteanews) August 15, 2020

Також на телебаченні крутять реаліті-шоу «Тато потрапив», фільм «Саша-Сашенька» і «Останній день. Люсьєна Овчинникова». 

Мы всё pic.twitter.com/SvthEC4B5W

— Чай з варэннем (@belteanews) August 15, 2020

БТ намекает? pic.twitter.com/CDpomN54s9

— Чай з варэннем (@belteanews) August 16, 2020

17 серпня в ефірі державного каналу «Білорусь 1» показали порожню  студію - поки ведучі каналу вимагали скасувати цензуру на державному телебаченні.

Рабочие БТ(основного гос канала) вышли на страйк. В итоге в эфире просто играла музыка, а в последствии и вообще был выключен свет. Нереальный респект рабочим БТ за их гражданскую позицию. pic.twitter.com/DHENRw1Gpf

— РБ головного мозга (@belamova) August 17, 2020

А ось так виглядають гороскопи на тому ж каналі.

По БТ сегодня показали интересный гороскоп pic.twitter.com/xYYKEoKgbk

— Чай з варэннем (@belteanews) August 17, 2020

У соціальній мережі Twitter поширюють відео, де Олександр Лукашенко і Віктор Янукович по черзі кричать «Зупиніться!»

Чтобы на минуту отвлечься от бесконечного потока новостей, сделал видео, где Лукашенко с Януковичем по очереди орут «Остановитесь!» Пошел дальше работать. pic.twitter.com/FFtzCARske

— Алексей Новоселов (@novosyolov) August 16, 2020

pic.twitter.com/PEKklBaEhi

— Alejandro (@shoooric) August 16, 2020

До речі, знамените «Остановитесь!» вперше прозвучало у зверненні Януковича до українського народу в червні 2014 року, після президентських виборів в Україні. Янукович на той момент вже знаходився в Ростові-на-Дону. Його відсторонили від посади ще в лютому 2014 року.

Нагадаємо, 13 серпня в Мінську біля Національної державної телерадіокомпанії Республіки Білорусь (Белтелерадіокомпанії) зібрався ланцюг солідарності з кількох десятків жінок. У руках вони тримають плакати «Поверніть чесні вибори», «Поверніть на TV новини і журналістику.

Ще 12 серпня з білоруських телеканалів почали звільнятися журналісти й телеведучі. Спершу стало відомо про звільнення 10 ведучих і журналістів державних телеканалів та радіо: «Беларусь 1», СТВ (Столичне телебачення), ОНТ (Загальнонаціональне телебачення) та Першого каналу Білоруського радіо. Згодом стало відомо про звільнення ведучого ОНТ і колишнього начальника президентського пулу Дмитра Семченка та двох журналістів Першого каналу Білоруського радіо.

Фото: TUT.by

ms.detector.media