Держдума РФ встановила штрафи за надання в інтернеті шкідливої для дітей інформації і готує законопроект проти анонімності інтернет-злочинців

00:00,
15 Лютого 2013
345

Держдума РФ встановила штрафи за надання в інтернеті шкідливої для дітей інформації і готує законопроект проти анонімності інтернет-злочинців

00:00,
15 Лютого 2013
345
Держдума РФ встановила штрафи за надання в інтернеті шкідливої для дітей інформації і готує законопроект проти анонімності інтернет-злочинців
РІА «Новости» повідомляє про нові інтернет-ініціативи російського уряду.

Держдума РФ затвердила у третьому та остаточному читанні закон про відповідальність за надання в інтернеті доступу до інформації, яка може зашкодити дітям.

Ухвалений закон встановить адміністративну відповідальність для осіб, котрі надають доступ до інформації, поширюваної за допомогою інформаційно-телекомунікаційних мереж, в тому числі мережі інтернет, у доступних для дітей місцях.

Штрафи передбачаються за незастосування адміністративних і організаційних заходів, технічних, програмно-апаратних засобів захисту дітей в таких місцях від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров’ю або розвитку.

Штраф для осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без реєстрації юридичної особи, передбачається в розмірі від 5 тис до 10 тис рублів, юросіб – від 20 до 50 тис. рублів. При цьому під штрафні санкції не підпадатимуть оператори, які надають послуги зв’язку.

Також до кінця літа у Держдумі РФ планують підготувати та подати на громадське обговорення законопроект, який зобов’язує провайдера надавати інформацію про анонімних користувачів, котрі вчинили злочин, використовуючи інтернет. Про це на зустрічі з журналістами повідомив віце-спікер нижньої палати парламенту, представник «Единой России», Сергій Желєзняк.

«Наше завдання – намагатися поширити дію тих законів, які працюють в офлайні, на життя в онлайні, оскільки якщо не можна загрожувати життю і здоров’ю в офлайні, то не можна і в онлайні. Треба зробити так, щоб анонімність не була перешкодою для передбаченого сьогодні чинним кримінальним кодексом покарання винного за вчинення злочину», – відзначив Желєзняк.

При цьому, за словами парламентарія, Дума в жодному разі не планує вводити так званий китайський варіант користування інтернетом. «Цей варіант ми не приймаємо, не можна вводити вхід у інтернет за паспортом», – відзначив він.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Eurasianews
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду