Рада з прав людини при президенті РФ розкритикувала ідею створення реєстру заборонених сайтів

00:00,
3 Липня 2012
1230

Рада з прав людини при президенті РФ розкритикувала ідею створення реєстру заборонених сайтів

00:00,
3 Липня 2012
1230
Рада з прав людини при президенті РФ розкритикувала ідею створення реєстру заборонених сайтів
Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини опублікувала на своєму офіційному сайті заяву, у якій піддається критиці законопроект із створення рєстру заборонених сайтів.

Автори заяви вважають, що «законопроект не направлений на причини виникнення нелегального контенту і розповсюдження його в інтернеті».

Крім того, у заяві наголошується на тому, що блокування сайтів, згідно законопроекту, здійснюватиметься без можливості подання апеляції та повторного перегляду кожної конкретної ситуації.

Представники Ради з прав людини наголошують на тому, що втілення передбачених законопроектом методів (блокування не конкретних сторінок, а доменів та IP-адрес) може на практиці призвести до масового блокування значної частини ресурсів рунету, навіть тих, котрі не містять протиправного та аморального контенту.

«Введення фільтрації на рівні магістральних провайдерів призведе до загального зменшення швидкості інтернет-трафіку в Росії, підриватиме стабільність адресної системи, а також матиме вкрай негативні наслідки для розвитку електронної комерції та інтернет-транзакцій (включно з електронними транзакціями та інтернет-банкінгом) та інноваційної економіки в інтернеті (падіння інтернет-ВВП, котрий складає сьогодні у Росії 1,9%)», – відзначається у заяві.

Серед інших названих у заяві ризиків – неналежне забезпечення збереження персональних даних громадян у мережі, фінансовий тягар, який представлятиме для провайдерів здійснення блокування.

Рада з прав людини пропонує зняти законопроект з розгляду та обговорити його на відкритих громадських слуханнях.

«Ми вважаємо вкрай важливим зупинити введення цензури у російськомовному сегменті інтернету і, зокрема, на території Росії – це призведе до нової «електронної завіси», що негативно вплине на права та можливості громадян Росії, на розвиток суспільства у цілому та становлення усієї економіки», – резюмують автори заяви.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Daily Tech Tips
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду