Опитування: кожен п'ятий українець згоден продати свій голос на виборах

00:00,
25 Жовтня 2010
346

Опитування: кожен п'ятий українець згоден продати свій голос на виборах

00:00,
25 Жовтня 2010
346
Опитування: кожен п'ятий українець згоден продати свій голос на виборах
Понад 20% українців готові продати свій голос на майбутніх місцевих виборах. Про це свідчать опитування громадської думки.

Кожен п'ятий українець може продати свій голос на місцевих виборах, які відбудуться 31 жовтня. Про це повідомляє в неділю, 24 жовтня, агентство «Інтерфакс» із посиланням на результати дослідження, проведеного Громадянською мережею «Опора» та фондом «Демократичні ініціативи».

 

Відповідаючи на питання щодо продажу власного виборчого голосу за гроші, більш як 67% респондентів заявили, що не готові зробити такий вчинок. У той же час 2,8% згодні продати голос за будь-яку суму. Ще 9,7% готові зробити це, якщо влаштує сума. 9% опитуваних пояснили, що можуть продати свій голос тому, що вони і так збиралися голосувати за даного кандидата. Виходить, що близько 22% українців готові віддати за гроші свій голос на виборах.

 

Охочі продати виборчі голоси посилаються на складну матеріальну ситуацію.

 

Інтернет-портал korrespondent.net відзначає, що серед причин, чому саме виборці готові продати свої голоси, респонденти назвали важке матеріальне становище (42,3%), байдужість до всіх кандидатів (34,6%) і прагнення «заробити на всьому» (15,5%). На питання про те, за яку суму вони готові продати свій голос, 0,5% назвали 50 гривень, 3,2% ‑ 100-200 гривень, 4,2% ‑ 300-500 гривень. 14,3% опитаних назвали 500 гривень (у перерахунку це трохи більше 60 доларів) і більші суми.

 

Посилаючись на інше опитування, портал підкреслює, що понад половину українських виборців (60%) більш за все побоюються фальсифікації результатів голосування на місцевих виборах.

 

Автор: Михайло Степовик

Джерело: Німецька Хвиля

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду