Британські телеглядачі визначають майбутнє телебачення

00:00,
2 Грудня 2010
339

Британські телеглядачі визначають майбутнє телебачення

00:00,
2 Грудня 2010
339
Британські телеглядачі визначають майбутнє телебачення
Результати дослідження, проведеного на замовлення Cisco аналітичною компанією Forrester Consulting, свідчать, що глядачі впливають на мовців, операторів і студійні компанії в тому, що стосується розробки нових технологій і послуг.

 

Дослідження показало, що інтерес користувачів до телевізійних послуг нового покоління (телебачення високої чіткості, об'ємне телебачення, передача на вимогу й потокова передача) змушує крупних мовців і операторів підвищувати якість послуг і пропонувати глядачам ширші інтегровані сервіси. Крім того, згідно з результатами дослідження у Великій Британії телебачення високої чіткості (HDTV) швидко стає стандартом. Однак неминуче поширення об'ємного телебачення (3DTV) знову  підвищить вимоги, пропоновані щодо якості, так само як в 90-і роки XX століття технологія DVD різко підвищила якість зображення, замінивши технологію VHS.

 

Зміни телевізійного ландшафту пов'язані не тільки з інтересами глядачів, а й з особливостями їхньої поведінки. Нові покоління телеглядачів створюють для медійних компаній нові ринки й відносини. Приміром, серед молодих телеглядачів досить  поширеною є звичка одночасно дивитися телепрограму й працювати в Інтернеті. Понад 60% глядачів віком від 16 до 35 років одночасно дивляться телевізор і блукають в Інтернеті, найчастіше використовуючи для цього мобільний або настільний комп'ютер (представники цієї вікової групи придбавають традиційний телеприймач нечасто).

 

У Великій Британії технологія тривимірного відео вельми поширилася в кінозалах, житлових будинках (уже з'явився перший комерційний телеканал 3DTV) і на компакт-дисках Blu-ray. Глядацький попит на послуги цього типу перебуває на досить високому рівні. 43% глядачів віком від 16 до 24 років виявляють цікавість до послуг 3DTV. Крім того, інтерес до об'ємного відео висловлює 33% людей віком від 25 до 34 років.

 

Інтернет-провайдери мають повне право стягувати з користувачів додаткову плату за більшу швидкість доступу й вищу якість послуг, однак сьогодні  телевізійні компанії чомусь не використовують цю  можливість.

 

 За результатами дослідження Forrester Research і Cisco, молоді телеглядачі не завжди відмовляються від додаткової плати за підвищену якість відео. Крім того, вони віддають перевагу платі за користування, а не традиційній підписці. Саме послуги, пов’язані з передплатою, призвели до стрімкого поширення мобільних комунікацій серед підлітків.

 

22% користувачів згодні платити за гарантоване підвищення якості відео. Це вдвічі більше порівняно із часткою користувачів, готових платити за більшу швидкість широкосмугових послуг. Однак обидві ці цифри невеликі порівняно із загальною кількістю користувачів онлайнового відеоконтенту. Так чи інакше, оператори й медійні організації використовуватимуть безліч бізнес-моделей для монетизації відео й надання користувачам зображення прийнятної якості.

 

Поява нового обладнання (наприклад, планшетних комп'ютерів) ще більше збільшить обсяги використання телевізійних послуг. Мобільні телефони, домашні ігрові консолі, портативні медіаплеєри – усе це обладнання використовується нині для перегляду відео в онлайн-режимі. Нове обладнання, як і планшетні комп'ютери, також  збільшує обсяги скачування онлайнового відео. Зокрема, воно сприяє одночасному перегляду різних відеоматеріалів членами однієї родини, що накладає додаткове навантаження на операторські мережі.

 

«За деякими прогнозами, до 2014 року частка відео в інтернет-трафіку перевищить 91%, – каже Філ Сміт, віце-президент і головний виконавчий директор компанії Cisco у Великій Британії й Ірландії. – Стає зрозуміло, що зростання онлайнового відео стало новою значною хвилею розвитку Інтернету. Відбуваються значні зміни в методах подання й споживання контенту. Перед інтернет-провайдерами і медійними компаніями постають нові проблеми. Той факт, що користувачі вважають інтернет-провайдерів і постачальників контенту рівною мірою відповідальними за якість відеопослуг, свідчить, що ці структури мають співробітничати у справі безперервної підтримки високої якості послуг, надаваних кінцевим користувачам».

 

Медіаграмотність за матеріалами G-News

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду