Російські пропагандисти за рік втратили сотні тисяч підписників у телеграмі, — ЗМІ

Російські пропагандисти за рік втратили сотні тисяч підписників у телеграмі, — ЗМІ

17:32,
10 Липня 2024
923

Російські пропагандисти за рік втратили сотні тисяч підписників у телеграмі, — ЗМІ

17:32,
10 Липня 2024
923
Російські пропагандисти за рік втратили сотні тисяч підписників у телеграмі, — ЗМІ
Російські пропагандисти за рік втратили сотні тисяч підписників у телеграмі, — ЗМІ
Натомість зросли деякі прокремлівські медіа, які спеціалізуються на ексклюзивах.

Телеграм-канали російських пропагандистів та чиновників за останній рік втратили сотні тисяч підписників. Це виявило російське медіа «Можем объяснить».

Так, найбільш катастрофічного відпливу читачів у відносних показниках зазнав пропагандист Антон Красовський — з липня 2023-го він втратив 76 тисяч читачів (зі 167 до 91 тис.), тобто майже половину своєї аудиторії.

Від російського очільника Чечні Рамзана Кадирова відписалося більше мільйона людей. Його аудиторія впала з 3,1 млн до 2,1 млн читачів.

Російський «воєнкор» Олександр Сладков втратив 200 тисяч підписників і має на сьогодні 895 тисяч читачів. Канал його колеги Семена Пегова (WarGonzo) зменшився з 1,2 до 1 млн підписників. Ще один воєнкор Євгеній Піддубний за рік втратив 150 тисяч читачів.

Кореспондент газети «Комсомольская правда» Олександр Коц за рік втратив майже 90 тисяч аудиторії і на сьогодні має менше 570 тисяч.

Пропагандист Яків Кедмі, вигнаний із шоу Володимира Соловйова після суперечки про війну в Ізраїлі, за рік втратив 65 тисяч читачів (із 245 до 180 тисяч).

Пропагандистський агрегатор «Караульный Z» втратив п'яту частину своєї аудиторії — понад 30 тисяч підписників.

Пропагандист Захар Прилєпін за рік втратив 20 тисяч людей. «На перший погляд, небагато, але статистика з різкими злетами та плавними падіннями передплат видає роботу ботів, які "тримають" канал», — пише видання.

За даними «МО», канал лише однієї офіційної особи РФ демонструє стабільне зростання з 24 лютого — Дмитра Медведєва.

При цьому прокремлівські ЗМІ, які спеціалізуються на ексклюзивах, навпаки, виросли. Аудиторія видань Mash, Baza, Shot та інших репортерських медіа в середньому за рік піднялася на пів мільйона підписників (особливо швидке зростання сталося в дні теракту в «Крокусі»). Readovka зросла на 600 тисяч за рік, але сервіс «Telemetr» підозрює канал у накрутці ботами.

Як свідчать дані TGStat, порівняно з листопадом 2022 року, виросли показники каналів «Операция Z: Военкоры Русской Весны» — з 1,16 млн до 1,47 млн читачів, «Архангел спецназа Z» — із 657 тисяч до 1,12 млн аудиторії. Показники каналів «Воєнкор Котенок Z» і «Неофициальный Безсонов Z» залишилися за той час практично незмінними, лише трохи втративши читачів — 379 і 323 тисяч відповідно.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду