У Кремлі визнали, що терористи використовують телеграм для обміну інформацією

У Кремлі визнали, що терористи використовують телеграм для обміну інформацією

09:06,
29 Березня 2024
2641

У Кремлі визнали, що терористи використовують телеграм для обміну інформацією

09:06,
29 Березня 2024
2641
У Кремлі визнали, що терористи використовують телеграм для обміну інформацією
У Кремлі визнали, що терористи використовують телеграм для обміну інформацією
Автори:
У відповідь Павло Дуров пообіцяв посилити боротьбу зі спам-розсилками в месенджері та створити механізми для обмеження кола тих, хто може надсилати користувачам особисті повідомлення.

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков закликав власника Telegram Павла Дурова пильніше стежити за месенджером, оскільки терористи через нього тримають зв’язок. 

Пєсков сказав, що блокувати телеграм на території Росії не планують, але той факт, що його нерідко використовують терористи для обміну інформацією, потребує підвищеної уваги. І від його власника, зокрема.

«Ми очікували б від Павла Дурова більшої уваги. Тому що цей унікальний і феноменальний з технологічного погляду ресурс, який виріс на очах у нашого покоління, все більше стає інструментом у руках терористів», — цитує Пєскова телеграм-канал Shot

У відповідь Павло Дуров опублікував пост, у якому повідомив, що в день, коли у підмосковному ТРЦ «Крокус Сіті Хол» стався терористичний акт, російськомовні користувачі телеграму почали скаржитися йому на повідомлення від незнайомців із закликами до терактів.

«Протягом години після отримання подібних скарг ми здійснили низку технічних кроків та організаційних заходів для запобігання цій активності. В результаті десятки тисяч спроб відправити такі повідомлення були припинені, а акаунти тисяч користувачів, які взяли участь у цьому флешмобі, були назавжди заблоковані», — розповів Дуров.

Він пообіцяв, що найближчим часом в усіх користувачів телеграму з Росії, України та Білорусі з’явиться можливість обмежувати коло тих, хто може надсилати їм особисті повідомлення.

«Ми також впроваджуємо рішення на основі ШІ для ще більш ефективної обробки скарг. Tелеграм — не місце для спам-розсилок та закликів до насильства», — заявив Павло Дуров.

Нагадаємо, що телеграм був заблокований у Росії з 13 квітня 2018 року через відмову надати ФСБ ключі шифрування до листування користувачів. Роскомнагляд блокував кілька мільйонів IP-адрес, через що сталися збої в роботі більше 400 сайтів та сервісів, у тому числі гугл, яндекс та нетфлікс, проте телеграм продовжив працювати. У 2020 році Роскомнагляд оголосив, що знімає обмеження доступу до месенджера «Телеграм» після  домовленостей про це з генеральною прокуратурою РФ.

Читайте також: 

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду