На сайті уряду зареєстрували петицію про заборону тіктоку в Україні

На сайті уряду зареєстрували петицію про заборону тіктоку в Україні

18:10,
11 Червня 2024
2078

На сайті уряду зареєстрували петицію про заборону тіктоку в Україні

18:10,
11 Червня 2024
2078
На сайті уряду зареєстрували петицію про заборону тіктоку в Україні
На сайті уряду зареєстрували петицію про заборону тіктоку в Україні
Авторка петиції вважає, що тікток завдає шкоди українському суспільству й ставить під загрозу національну безпеку України.

На сайті Кабінету Міністрів почався збір голосів під електронною петицією з вимогою заблокувати соціальну мережу «ТікТок» на території України. Оксана Андрусяк, яка її зареєструвала, вважає, що тікток завдає шкоди українському суспільству й ставить під загрозу національну безпеку України.

Свою позицію авторка петиції аргументувала тим, що в соцмережі багато «чутливої» інформації про російсько-українську війну підпадає під цензуру. Водночас у тіктоці шириться російська дезінформація та пропаганда.

Також авторка вважає, що «чутлива» інформація про війну, якою діляться українські користувачі, в тому числі держслужбовці та військовослужбовці, може бути використана кібершпигунами на шкоду нацбезпеці та обороноздатності української держави.

Петиція, зареєстрована 10 червня, наразі зібрала понад 7,2 тис. підписів із необхідних для її подальшого розгляду 25 тисяч.

Користувачка соцмережі Х із ніком Kiwi на основі петиції створила тред про шкоду, яку несе тікток, й опублікувала його на своїй сторінці.

У коментарях користувачі розділилися на два табори: одні підтримують ідею блокування китайської соцмережі, інші ж відверто обурюються такій пропозиції.

Нагадаємо, торік навесні була зареєстрована петиція про заборону в Україні соціальної мережі «ТікТок» на сайті президента, проте вона не набрала необхідної для розгляду кількості голосів.

Як відомо, у низці європейських держав на тлі побоювань щодо можливості шпигунства з боку Китаю державним службовцям заборонили користуватися тіктоком на робочих пристроях.

28 лютого Європейський парламент заборонив співробітникам використовувати застосунок «ТікТок» на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів.

Крім того, заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею «ТікТок» з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС. 

Фото: соцмережа «ТікТок» / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду