Фейсбук тимчасово блокував сторінку «Укрінформу» через новину про ХАМАС

Фейсбук тимчасово блокував сторінку «Укрінформу» через новину про ХАМАС

13:20,
11 Жовтня 2023
1311

Фейсбук тимчасово блокував сторінку «Укрінформу» через новину про ХАМАС

13:20,
11 Жовтня 2023
1311
Фейсбук тимчасово блокував сторінку «Укрінформу» через новину про ХАМАС
Фейсбук тимчасово блокував сторінку «Укрінформу» через новину про ХАМАС
У редакції вважають, що блокування відбулося внаслідок масових скарг ботів.

Соцмережа «Фейсбук» блокувала сторінку агенції «Укрінформ» через новину про те, що Іран роками навчав бойовиків ХАМАСу. Коментар до неї агентству надала речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон. Про це повідомив ІМІ, посилаючись на інформацію заступниці гендиректора «Укрінформу» Марину Сингаївську.

Згодом, за її словами, пост із новиною про ХАМАС повернули, а загрозу відімкнення сторінки зняли.

«У цьому випадку — з ХАМАС — звинувачення були в пропаганді терористичних організацій», — зазначила Сингаївська.

Вона припустила, що «страйк» могли отримати через символи на фото, яким була проілюстрована новина.

Втім, соцмережа зберігає обмеження, пов’язані з ранніми публікаціями, — боти постійно скаржаться на дописи «Укрінформу», додала Сингаївська.

Ідеться, зокрема, про дописи трирічної давнини: скаржники закидають агенції порушення авторських прав на відео з брифінгів голів обласних державних адміністрацій щодо епідемічної ситуації під час пандемії COVID-19.

Марина Сингаївська повідомила, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну на «Укрінформ» постійно скаржаться боти. Хоча і до того медіа отримувало скарги на звичайні новини.

«Наприклад, ми писали про масову загибель птахів в Асканії-Нова через добрива на полях, а нам "прилетіло" за "жорстоке поводження з тваринами". Ми потім це оскаржили й звернулися до Ігоря Розкладая (юрист Інституту медіаправа. — Ред.). Тоді Facebook скасував ці санкції», — додала Сингаївська.

Вона зазначила, що «Укрінформ» постійно потерпає через те, що сторінка агенції приблизно раз на два місяці «під загрозою видалення» через скарги невідомих. Тоді медіа обмежують у видаванні й читачі не бачать дописів.

Нагадаємо, у вересні фактчекери виявили, що у фейсбуку створюють фейкові сторінки українських медіа, зокрема й «Укрінформу», та поширюють із них рекламу анонімних регіональних телеграм-каналів.

На фото: сторінка «Укрінформу»

Фото: фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду