Соцмережа «X» планує збирати біометричні дані користувачів

Соцмережа «X» планує збирати біометричні дані користувачів

13:55,
31 Серпня 2023
1447

Соцмережа «X» планує збирати біометричні дані користувачів

13:55,
31 Серпня 2023
1447
Соцмережа «X» планує збирати біометричні дані користувачів
Соцмережа «X» планує збирати біометричні дані користувачів
Для рекомендації вакансій використовуватимуть дані про роботу та освіту користувачів.

Соцмережа «X», раніше відома як «Tвіттер», оновила свою політику конфіденційності, включивши новий тип даних користувачів, які вона планує збирати, — біометричні. Про це повідомив Bloomberg.

«На підставі вашої згоди ми можемо збирати та використовувати вашу біометричну інформацію для цілей безпеки та ідентифікації», — йдеться в оновленій політиці компанії. X не визначила, що саме вважає біометричною інформацією, хоча інші компанії використовували цей термін для опису даних, зібраних з обличчя, очей і відбитків пальців людини.

Представник компанії X із Сан-Франциско підтвердив таку зміну політики, проте подробиць не уточнив.

Компанія X також заявила, що має намір збирати інформацію про роботу та освіту користувачів.

«Ми можемо збирати та використовувати вашу особисту інформацію, зокрема вашу історію зайнятості, освіти, про ваші навички та здібності, активність у пошуку роботи та залученість тощо, щоб рекомендувати вам потенційні вакансії та ділитися з потенційними роботодавцями, коли ви подаєте заявку на роботу, щоб роботодавці могли знаходити потенційних кандидатів і показувати більш актуальну рекламу», — йдеться в оновленій політиці конфіденційності.

Нагадаємо, у травні соцмережа вийшла із добровільної угоди Європейського Союзу про боротьбу з дезінформацією в інтернеті. Проте пізніше її власник Ілон Маск пообіцяв, що компанія виконуватиме вимоги закону «Про цифрові послуги», який набув у ЄС чинності 25 серпня. Закон, зокрема, містить вимоги до глобальних платформ щодо боротьби з дезінформацією та не дозволяє поширювати рекламу на неповнолітніх.

Фото: The Verge

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду