Хакери злили персональні дані уповноваженої з прав дитини РФ

Хакери злили персональні дані уповноваженої з прав дитини РФ

17:45,
1 Березня 2023
1522

Хакери злили персональні дані уповноваженої з прав дитини РФ

17:45,
1 Березня 2023
1522
Хакери злили персональні дані уповноваженої з прав дитини РФ
Хакери злили персональні дані уповноваженої з прав дитини РФ
Активісти обіцяють передати дані українським правоохоронцям.

Хакери ініціативи «Кібер Спротив» заявили, що заволоділи персональними даними уповноваженої при президентові РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової, яку вважають одною з головних осіб, причетних до організації депортації дітей з тимчасовано окупованих території України до Росії.

Активісти виклали скани паспортів Марії Львової-Бєлової, її чоловіка та найближчого оточення у своєму телеграм-каналі.

Фото: t.me/cyberResistanceUA

Вони повідомили, що отримали доступ до пакету докумкентів, що «допоможуть притягнути окупантку до відповідальності та повернути дітей в Україну». Повний масив отриманих даних обіцяють передати українським спецслужбам.

Зазначимо, нещодавно Марія Львова-Бєлова мала особисту зустріч з президентом РФ, під час якої подякувала йому за те, що стала прийомною матір’ю 15-річного хлопця з Маріуполя.

Як відомо, російські окупанти здійснюють масове порушення прав українських дітей, здійснюють їх незаконну депортацію у Росію з подальшим усиновленням та токсичним перевихованням, цей процес супроводжується масштабною пропагандистською кампанією, в якій злочинні дії намагаються подавати як «кампанію порятунку».

Марія Львова-Бєлова як уповноважена з прав дитини РФ ініціювала спрощення процедури надання російського громадянства українським дітям-сиротам. Вона є однією з осіб, найбільш відповідальних за процес організації незаконного перевезення українських дітей до Росії та їх усиновлення російськими сім'ями. З жовтня 2022 року перебуває під санкціями в Україні, термін дії яких – 10 років. Економічні санкції на неї накладені в ЄС, Великобританії, США, Канаді, Швейцарії, Австралії та Японії.

Фото: obozrevatel.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду