Twitter заблокував акаунт одної з програм німецького телеканалу ZDF

Twitter заблокував акаунт одної з програм німецького телеканалу ZDF

15:21,
22 Лютого 2023
2129

Twitter заблокував акаунт одної з програм німецького телеканалу ZDF

15:21,
22 Лютого 2023
2129
Twitter заблокував акаунт одної з програм німецького телеканалу ZDF
Twitter заблокував акаунт одної з програм німецького телеканалу ZDF
Це сталося після того, як журналісти опублікували своє розслідування про викрадення Росією українських дітей на окупованих територіях.

Twitter заблокував акаунт програми Frontal, яка виходить в ефірі німецького телеканалу ZDF. Це сталося невдовзі після того, як журналісти Frontal опублікували у соцмережі своє розслідування «Примусове усиновлення: зниклі діти Херсона». У матеріалі йдеться про те, як Росія краде українських дітей на окупованих територіях. 

Про це пише «Європейська правда» із посиланням на німецьке видання Der Spiegel.

З 21 лютого сторінка твіттер-акаунту Frontal стала недоступною. Замість неї соцмережа видавала сповіщення «Цей акаунт не існує».

Проблема із доступом до акаунту співпала у часі з публікацією матеріалу Frontal про те, як Росія примусово вивозить українських дітей з окупованих територій на територію РФ. Також німецькі журналісти розповідали про випадки, коли примусово евакуйовані українські родини застрягли у Росії і не можуть звідти виїхати.

Журналіст Анрдт Гінзель, один з авторів цієї публікації, помітив, що його твіти перестали показувати і супроводжують банером-попередженням про «потенційно чутливий контент». 

Пізніше у вівторок, 21 лютого, Гінзель опублікував тред про розслідування, зазначивши, що такі депортації та усиновлення мають ознаки воєнного злочину. Акаунт Frontal поширив його допис.

На своїй основній сторінці ZDF повідомив, що сконтактував із Twitter, щоб з’ясувати причини блокування. На той момент було відомо лише те, що формальною причиною для блокування нібито став неправильно вказаний в акаунті рік народження. 

Сьогодні ZDF повідомив, що блокування твіттер-акаунту Frontal зняли, а причину непорозуміння продовжують з'ясовувати. «Ми повернулись! Ми продовжуємо дивуватися, чому Twitter раптом думає, що ми «неповнолітні», і просить посвідчення особи для підтвердження облікового запису», — написав телеканал і знову поширив посилання на розслідування команди Frontal.  

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» писав про те, що Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ. Також ми повідомляли, що за рішенням Ілона Маска у твіттері блокуватимуть акаунти, які розміщуватимуть інформацію про поточне місцезнаходження людей.

Фото: скріншот / ZDF

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду