Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ

Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ

14:17,
16 Грудня 2022
2111

Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ

14:17,
16 Грудня 2022
2111
Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ
Twitter заблокував акаунти журналістів провідних американських ЗМІ
Вони висвітлювали зміну політики мережі щодо публікування персональної інформації про людину без її згоди.

Twitter заблокував профілі кількох журналістів, які працюють у провідних американських медіа, зокрема в CNN, The New York Times та The Washington Post.

Як повідомляє The Washington Post, облікові записи журналістів заблокували без пояснення причин. Видання вважає, що це сталося через зміни в політиці компанії щодо так званого доксінгу — пошуку і публікації персональної або конфіденційної інформації про людину без її згоди.

Блокування відбулося наступного дня після того, як власник Twitter Ілон Маск оголосив, що в соцмережі більше не можна буде розміщувати інформацію про місце перебування користувачів у режимі онлайн.

При цьому самі журналісти заявили, що не публікували заборонену інформацію, але всі вони висвітлювали історію Джека Свіні. Його облікові записи у твіттері заблокували напередодні за те, що в них він публікував інформацію про перельоти публічних осіб, включно з Ілоном Маском.

Перед цим у Лос-Анджелесі, як казав Маск, «божевільний сталкер» деякий час переслідував сина Маска, переплутавши його з батьком. Згодом Маск у твіттері заявив, що «якби хтось розкрив інформацію про місце перебування та адреси журналістів The New York Times, то ФБР розпочало би розслідування, на Капітолійському пагорбі почалися би слухання, а Байден виступав би з промовами про кінець демократії».

Пізніше Маск запустив два опитування, в яких запитав, коли слід розблокувати облікові записи, що відстежували його переміщення. В обох випадках відповідь «зараз» набрала найбільше голосів. Після цього бізнесмен опублікував твіт, в якому написав, що «критикувати його цілий день  це абсолютно нормально, а от відстежувати його місце перебування і наражати на небезпеку його сім'ю — ні».

Нагадаємо, 25 листопада Ілон Маск оголосив «амністію» заблокованим акаунтам у твіттері. Рішення Маска підтримала більшість користувачів у голосуванні на його сторінці.

Фото: Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду