Ілон Маск звільнив на вихідних  з Twitter дві сотні працівників

Ілон Маск звільнив на вихідних з Twitter дві сотні працівників

15:24,
27 Лютого 2023
1964

Ілон Маск звільнив на вихідних з Twitter дві сотні працівників

15:24,
27 Лютого 2023
1964
Ілон Маск звільнив на вихідних  з Twitter дві сотні працівників
Ілон Маск звільнив на вихідних  з Twitter дві сотні працівників
Серед звільнених засновники невеликих стартапів, які Twitter придбав в останні роки.

У суботу, 26 лютого, Ілон Маск звільнив з Twitter близько 200 працівників, серед них є ключові співробітники компанії. Про це пишуть видання Financial Times та  The New York Times.

За словами кількох джерел, пізно ввечері в суботу, 25 лютого, були звільнені десятки співробітників в різних командах, включаючи розробників продуктів. Деяких з них повідомили про звільнення електронною поштою, деякі — заблоковані в системах компанії.

Скорочення торкнулися засновників невеликих технологічних компаній, які платформа придбала в останні роки. А також менеджерів з продуктів, фахівців з даних та інженерів, які працювали над машинним навчанням та надійністю сайту, що допомагає підтримувати різні функції Twitter у мережі.

Серед звільнених була зокрема директорка з управління продуктами Twitter Естер Кроуфорд, чий стартап з відеочату Squad платформа придбала у 2020 році. Кроуфорд була однією з небагатьох жінок на вершині компанії при Маску і очолювала службу підписки Twitter Blue.

Старший менеджер з продуктів Мартін де Куйпер, чий стартап із розсилки новин Revue Twitter купив у 2021 році, написав у неділю, 26 лютого, що прокинувся без доступу до систем компанії. Серед звільнених є також Гаральдур Торлейфссон, творець дизайн-студії Ueno, яку Twitter придбав у 2021 році.

За даними видань, скорочення торкнулось 10% штату із приблизно 2 тисяч працівників, які досі працюють у компанії.

Раніше повідомлялось, що у суботу, 25 лютого, Twitter звільнив щонайменше 50 співробітників. Це вже восьма хвиля скорочень робочих місць після того, як Ілон Маск придбав соціальну мережу наприкінці жовтня.

Нагадаємо, у січні з'явилося повідомлення про те, що після того, як Ілон Маск придбав Twitter, компанію покинули близько 80% працівників. Тоді у компанії працювало вже близько 1300 штатних робітників. Окрім цього, Маск залучив близько 130 людей з інших своїх компаній Tesla, SpaceX і The Boring Co до роботи соціальної мережі. Раніше Twitter налічував 7,5 тисяч спеціалістів.

4 листопада минулого року Ілон Маск почав масові звільнення у Twitter. У відповідь на це колектив Twitter звернувся до суду із позовом про порушення роботодавцем федеральних законів та законів Каліфорнії. 

Вже 12-13 листопада Маск звільнив без попередження близько 4400 із 5500 аутсорсингових працівників Twitter. Вони працювали над модерацією контенту, розробкою програм та маркетингом. 

Рекламодавці скоротили свої витрати на просування в Twitter після того, як компанію придбав та очолив Ілон Маск. Бюджети рекламодавців, призначені на присутність у Twitter, впали на 71% у грудні минулого року.

Фото: Thomas Hawk/Flickr

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду