У YouTube повідомили, що продовжать працювати в Росії

У YouTube повідомили, що продовжать працювати в Росії

15:42,
25 Травня 2022
2889

У YouTube повідомили, що продовжать працювати в Росії

15:42,
25 Травня 2022
2889
У YouTube повідомили, що продовжать працювати в Росії
У YouTube повідомили, що продовжать працювати в Росії
Автори:
У компанії кажуть, що докладають усіх зусиль для боротьби з розповсюдженням дезінформації.

Генеральна директорка YouTube Сьюзен Воджицки повідомила, що компанія продовжить працювати в Росії, щоб надавати росіянам доступ до об’єктивної інформації щодо подій в Україні. Про це вона сказала на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає «Укрінформ».

На їхню думку, відеохостинг відіграє значну роль у висвітленні подій війни Росії проти України. «Саме це причина, чому ми ще працюємо у РФ, бо вважаємо важливим давати Росії незалежні новини», — сказала Воджицки.

Вона каже, що команда YouTube докладає усіх зусиль для боротьби з розповсюдженням дезінформації. «Ми проводимо величезну кількість розслідувань, і хочемо бути певними у тому, що докладається максимум зусиль щодо боротьби з дезінформацією», — сказала гендиректорка компанії.

Раніше відеоплатформа YouTube видалила понад 70 тисяч відео та 9 тисяч каналів, пов’язаних з війною в Україні, через порушення правил щодо контенту. Компанія не надала деталі щодо видаленого контенту та каналів, але вказує, що більшість із них просували наративи Кремля щодо подій в Україні.

Нагадаємо, 10 березня YouTube відключив усі функції монетизації для мешканців Росії. Для всіх глядачів у Росії не доступні підписки YouTube Premium, Music Premium, спонсорство, суперчат, суперстікери та мерч. Через це рішення блогери та медіакомпанії, які заробляли на інтегрованій рекламі в YouTube, втрачатимуть близько 100 мільйонів доларів щомісяця. Також відеосервіс оголосив про невідкладне блокування на глобальному рівні російських державних медіа через порушення правил щодо заперечення насильницьких дій. Зокрема, YouTube видалятиме контент про війну Росії в Україні, який порушує політику відеосервісу. YouTube також у всьому світі заборонив канали, пов’язані з російськими державними ЗМІ, зокрема Russia Today і Sputnik. Після 24 лютого 2022-го YouTube видалив, серед іншого, канали кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова, канали, пов’язані з міністерствами оборони та закордонних справ Росії. Також було тимчасово призупинено завантаження відео, де війна називалася «визвольною місією».

Фото: Javier Miranda / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду