Defense One: У Швеції дітей через TikTok лякають війною з Росією

Defense One: У Швеції дітей через TikTok лякають війною з Росією

16:09,
18 Січня 2022
2469

Defense One: У Швеції дітей через TikTok лякають війною з Росією

16:09,
18 Січня 2022
2469
Defense One: У Швеції дітей через TikTok лякають війною з Росією
Defense One: У Швеції дітей через TikTok лякають війною з Росією
Автори:
У відео в TikTok розповідають шведським користувачам, що російські війська будуть бомбити їхню країну або навіть спробують вторгнутися.

У шведському сегменті соціальної мережі TikTok поширюють відео із залякуванням війною з РФ. Загальнонаціональна шведська організація за права дітей BRIS повідомила про дзвінки на гарячу лінію від дітей та підлітків, стурбованих нібито вторгненням Росії. Про це пише Defense One.

«"Наближається війна" — йдеться у деяких відео, які соціальна мережа показує шведським дітям. Інші відео розповідають шведським користувачам, що російські війська будуть бомбити їхню країну або навіть спробують вторгнутися. Не дивно, що діти починають хвилюватися. По суті, китайська керована алгоритмами платформа є ідеальним інструментом для країни, яка бажає послабити моральний дух іншої країни», — йдеться в повідомленні.

Марі Ангсел, представниця організації BRIS, яка виступає за права дітей та керує гарячою лінією для дітей і підлітків, розповіла шведській газеті Aftonbladet, що підлітки телефонують на гарячу лінію й розповідають про свої страхи щодо війни з Росією. Вона нагадала про алгоритм TikTok щодо рекомендацій відеороликів на схожу тематику та закликала дорослих розповідати дітям, як працює соцмережа. У Швеції близько 30% дітей користується TikTok, натомість новини читають лише 3%. Нині вирішенням проблеми зайнялося Шведське агентство психологічного захисту, яке було створено 1 січня 2022 року.

Наразі точно невідомо, хто саме поширює у соцмережі подібні відео. «Як і в інших випадках дезінформації, жодна країна не взяла на себе відповідальність, але Росія явно зацікавлена ​​в тому, щоб посіяти страх і сум’яття в країні, яка в останні роки почала відновлювати свою оборону, — пише Defense One. — Джерелом кампанії із залякування в TikTok, звісно, ​​може бути інша країна, яка бажає послабити рішучість Швеції — на думку спадає Китай».

Нагадаємо, Швеція створила агентство для боротьби з фейками та дезінформацією. Агентство психологічного захисту запрацювало 1 січня 2022 року. 

Фото: Solen Feyissa / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду