Швеція створила агентство для боротьби з фейками

Швеція створила агентство для боротьби з фейками

10:45,
6 Січня 2022
2914

Швеція створила агентство для боротьби з фейками

10:45,
6 Січня 2022
2914
Швеція створила агентство для боротьби з фейками
Швеція створила агентство для боротьби з фейками
Автори:
Швеція стала другою після Франції країною ЄС, яка створила такий орган перед виборами.

Швеція створила агентство для боротьби з фейками та дезінформацією. Агентство психологічного захисту запрацювало 1 січня 2022 року. Про це повідомляє Associated Press.

«Місія Шведського агентства психологічного захисту — "захищати наше відкрите та демократичне суспільство та вільне висловлювання думок шляхом виявлення, аналізу та реагування на неналежні впливи та іншу оманливу інформацію, спрямовану проти інтересів Швеції"», — йдеться в повідомленні.

Урядовий орган заявив, що співпрацюватиме з агенціями, ЗМІ, громадським сектором, населенням, органами центральної та місцевої влади, а також сприятиме координації їхніх зусиль.

Швеція стала другою після Франції країною ЄС, яка створила такий орган перед виборами. Наступні парламентські вибори у Швеції призначені на 11 вересня 2022 року. У Франції схожу установу створили минулого року, президентські вибори в країні відбудуться в квітні 2022 року.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року депутати Національної асамблеї Франції ухвалили закони проти фейків і пропаганди. Тепер суди повинні швидко реагувати на скарги щодо фейків, а медіарегулятор зможе закривати телеканали, які маніпулюватимуть виборцями. У межах підготовки до президентських виборів 2022 року уряд Франції оголосив про створення агентства для боротьби з іноземною дезінформацією та фейковими новинами, які мають на меті «підірвати державу». 

Фото: Linus Mimietz / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду