Facebook боротиметься з дезінформацією про вакцинацію дітей від COVID-19

Facebook боротиметься з дезінформацією про вакцинацію дітей від COVID-19

13:18,
1 Листопада 2021
1942

Facebook боротиметься з дезінформацією про вакцинацію дітей від COVID-19

13:18,
1 Листопада 2021
1942
Facebook боротиметься з дезінформацією про вакцинацію дітей від COVID-19
Facebook боротиметься з дезінформацією про вакцинацію дітей від COVID-19
Автори:
У Meta повідомили, що, зокрема, будуть рекламувати повідомлення експертів у сфері охорони здоров’я, які відповідають на запитання про вакцину проти COVID-19.

Компанія Meta оголосила, що впроваджує суворіші правила Facebook щодо дезінформації про вакцинацію дітей від COVID-19.

«Після дозволу FDA (Управління з продовольства і медикаментів США) використовувати вакцини від COVID-19 Pfizer для дітей віком від 5 до 11 років ми вживаємо додаткових заходів для просування достовірної інформації та припинення поширення шкідливих неправдивих заяв про вакцину для дітей», — сказали в компанії.

Платформа раніше вводила обмеження на дезінформацію щодо вакцини від COVID-19, однак не мала політики, яка стосується дітей. У Meta повідомили, що будуть рекламувати повідомлення експертів у сфері охорони здоров’я, які відповідають на запитання про вакцину проти COVID-19, та нагадувати, що вакцини тепер доступні для дітей віком від 5 до 11 років.

Компанія планує співпрацювати з Центрами контролю та профілактики захворювань (CDC) і Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), щоб видалити шкідливий контент, пов’язаний з дітьми та вакциною проти COVID-19.

З Facebook видалятимуть публікації, які стверджують, що вакцини від COVID-19 для дітей не існує; що вони не перевірені; що вакцинувати дітей проти COVID-19 можна чимось іншим, а не вакциною проти COVID-19; що вакцини проти COVID-19 небезпечні для дітей; що вони вбивають або завдають серйозної шкоди дітям; що вони не ефективні для запобігання COVID-19 у дітей.

Крім того, Meta нагадуватиме англійською та іспанською мовами, що вакцина схвалена для дітей, а також надаватиме інформацію про місця, де вона доступна.

Нагадаємо, 25 жовтня 2021 року 17 американських ЗМІ одночасно опублікували внутрішні розслідування Facebook про негативний вплив соцмережі – Facebook Papers. У центрі публікацій – внутрішні розслідування Facebook про шкідливий вплив алгоритмів соцмереж на ментальний стан користувачів. Засновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг назвав ці публікації скоординованим наклепом та спробою «подати спотворену картину».

27 жовтня  прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що в адміністрації президента США Джо Байдена не здивовані повідомленнями про те, що Facebook «намагається залишити дезінформацію про коронавірус і вакцини на своїй платформі».

Фото: Facebook 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду