Бойкот Spotify. Джо Роган сказав, що готовий змінити свій подкаст

Бойкот Spotify. Джо Роган сказав, що готовий змінити свій подкаст

11:19,
1 Лютого 2022
3190

Бойкот Spotify. Джо Роган сказав, що готовий змінити свій подкаст

11:19,
1 Лютого 2022
3190
Бойкот Spotify. Джо Роган сказав, що готовий змінити свій подкаст
Бойкот Spotify. Джо Роган сказав, що готовий змінити свій подкаст
Автори:
Подкастер також вибачився перед канадськими виконавцями Нілом Янгом та Джоні Мітчелл.

Американський комік та подкастер Джо Роган вибачився перед стримінговим сервісом Spotify після звинувачень, що в його подкасті The Joe Rogan Experience поширюють дезінформацію про COVID-вакцини. Він також висловив готовність змінити своє шоу, зокрема, залучати більше експертів та проводити додаткові дослідження на певні теми. Про це пише CNBC.

«Я хочу подякувати Spotify за те, що він підтримав мене в цей час, і мені дуже шкода, що це відбувається з ними», — сказав Роган та вибачився також перед канадськими виконавцями Нілом Янгом та Джоні Мітчелл.

У майже 10-хвилинному відео в Instagram Роган сказав, що метою його подкасту з вірусологом-антивакцинатором Робертом Малоуном «було поговорити з людиною, яка має іншу думку».

«Я не намагаюся пропагувати дезінформацію, я не намагаюся бути суперечливим, — додав Джо Роган. — Я ніколи не намагався зробити щось із цим подкастом, окрім як просто поговорити з людьми».

Ведучий The Joe Rogan Experience також повідомив, що в майбутньому намагатиметься «збалансувати ситуацію» за допомогою «експертів з різними думками», якщо в ефірі його подкасту лунатимуть суперечливі заяви від «спірних експертів».

Нагадаємо, 30 січня 2021 року стримінговий сервіс Spotify  вперше опублікував правила модерації контенту на платформі та анонсував оновлення, які стосуватимуться матеріалів про коронавірусну хворобу та інші захворювання. Це відбулося після бойкоту канадських виконавців Ніла Янга та Джоні Мітчелл, які виступили проти поширення фейків та дезінформації про COVID-19 на платформі. Бойкот спричинив випуск найпопулярнішого подкасту на платформі The Joe Rogan Experience, американського коміка та ведучого Джо Рогана, у якому вірусолог-антивакцинатор Роберт Малоун висловив недоведені гіпотези про «безкорисність» вакцин проти коронавірусної хвороби. Після критики сервісу генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек повідомив, що платформа додасть спеціальні позначки до випусків подкастів, у яких обговорюватимуть COVID-19.

Раніше, у квітні 2021 року, Spotify не видалив епізод подкасту Джо Рогана, автора шоу The Joe Rogan Experience, у якому він припустив, що здоровим молодим людям не потрібна вакцина від COVID-19. Водночас медики, які борються зі всесвітньою пандемією, вважають, що для подолання коронвірусної хвороби, вакцинація має бути масовою.

Фото: стопкадр

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду