Facebook і Twitter видалили понад 200 акаунтів, пов'язаних з Росією

Facebook і Twitter видалили понад 200 акаунтів, пов'язаних з Росією

11:09,
13 Березня 2020
2412

Facebook і Twitter видалили понад 200 акаунтів, пов'язаних з Росією

11:09,
13 Березня 2020
2412
Facebook і Twitter видалили понад 200 акаунтів, пов'язаних з Росією
Facebook і Twitter видалили понад 200 акаунтів, пов'язаних з Росією
Автори:
Основною темою публікацій стали соціальні проблеми, історія темношкірого населення США, ЛГБТ та плітки про знаменитостей. Всі облікові записи могли керуватися «Агентством інтернет-досліджень», яке пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Соцмережі Facebook і Twitter спільно видалили понад 200 акаунтів, пов'язаних з Росією, які використовувалися для іноземного втручання. Про це повідомляє Reuters.

У своєму блозі представники Facebook заявили, що видалили 49 облікових записів, 69 публічних сторінок в Фейсбуці і 85 акаунтів в Instagram. Компанія пояснила, що вилучені сторінки керувалися з Нігерії і Гани, але від імені громадян Росії. Всі облікові записи могли керуватися «Агентством інтернет-досліджень», яке пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Згідно із заявою, вилучені акаунти публікували інформацію про історію темношкірого населення США, плітки про знаменитостей, проблеми ЛГБТ-спільноти, писали про жорстокість поліції і про багато іншого. У Facebook припускають, що активність акаунтів не торкалася виборів в США: в публікаціях не намагалися очорнити або просувати певних кандидатів.

Сумарно з усіх сторінок було витрачено близько 379 доларів на рекламу.

У Twitter видалили 71 аккаунт. За даними Reuters, сторінки використовувалися для обговорення гострих суспільних питань про расу та громадянські права. Імовірно, метою ведення сторінок було створення ворожнечі між представниками населення.

У жовтні 2019 року сенатори США випустили доповідь про небезпеку впливу Росії на вибори-2020 у США. За їхніми даними, збільшилася активність акаунтів, пов'язаних з «Агентством інтернет-досліджень» (його називають «фабрикою тролів»). Вони заявили про публікацію 6,6 мільйона повідомлень з фейковий новинами.

Нагадаємо, недавно ми писали, що компанія Amazon видалила понад мільйон фейкових товарів для «лікування» коронавірусу.

Фото: marketingland.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду