Британські лікарі закликали медзаклади розірвати угоди з PR-агенціями, які співпрацюють з табачниками

00:00,
11 Лютого 2013
445

Британські лікарі закликали медзаклади розірвати угоди з PR-агенціями, які співпрацюють з табачниками

00:00,
11 Лютого 2013
445
Британські лікарі закликали медзаклади розірвати угоди з PR-агенціями, які співпрацюють з табачниками
Таке звернення до керівників медичних закладів та організацій, що опікуються питаннями охорони здоров’я, опублікувало видання The Lancet. 

Його ініціювало і підписало 28 відомих британських лікарів. Приводом до написання листа стала кампанія проти введення у Великобританії уніфікованої пачки для усіх марок сигарет, яка розпочалася у країні. Її реалізаторами стали, зокрема, дві найпотужніші у світі PR-агенції  Crosby Textor та Luther Pendragon, які паралельно співпрацюють з низкою медичних закладів та організацій Британії – Національною службою охорони здоров’я, Королівським фармацевтичним товариством, Асоціацією оптиків та ін.

Автори листа вважають неетичною співпрацю цих агенції одночасно і з тютюновими компаніями, і з закладами охорони здоров’я. Тому вони закликали керівництво медичних установ розірвати контакти з подібними PR-агенціями або взяти з останніх зобов’язання не співпрацювати у майбутньому з виробниками сигарет.

                                                   

«Наслідки куріння стають причиною 8,8% усіх смертей у світі. Впровадження уніфікованої упаковки сигарет, як це вже зробила Австралія, є великим кроком вперед, адже може зробити куріння менш привабливим для дітей», – зазначають у листі медики і обурюються спробам перешкодити цій ініціативі.

Нагадаємо, що уряд Великобританії у квітні 2012 року створив комісію, яка мала дослідити доцільність введення єдиної упаковки сигарет у країні. Протягом більш ніж півроку науковці, представники Міністерства охорони здоров’я та профільних організацій вивчали наукові роботи, які б підтверджували або спростовували необхідність стандартизації упаковки та її вплив на покупців. Своє рішення вони мають оприлюднити найближчим часом.

Паралельно з цим антитютюнові організації розпочали громадську кампанію на підтримку уніфікованої пачки сигарет і зібрали понад 200 тис. підписів британців, які цю ідею підтримують.

У свою чергу, тютюнова індустрія вдалася до заходів, аби перешкодити впровадженню цієї ініціативи. Так, ще влітку 2012 Japan Tobacco International запустила рекламну кампанію в пресі, спрямовану проти уніфікованої пачки сигарет. А у грудні стало відомо, що тютюнові гіганти найняли Crosby Textor та Luther Pendragon, аби ті лобіювали їх інтереси в уряді і налаштовували проти стандартизованих пачок британців. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ianmearns.org.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду