Артемій Лебедєв опублікував свій щорічний пост проти куріння

00:00,
11 Квітня 2013
412

Артемій Лебедєв опублікував свій щорічний пост проти куріння

00:00,
11 Квітня 2013
412
Артемій Лебедєв опублікував свій щорічний пост проти куріння
Вже шостий рік поспіль дизайнер викладає цей допис у блозі. Публікує його саме 10 квітня –  в день, коли він кинув курити.

У довгому пості з нецензурним заголовком Лебедєв розказує, чому кинув курити і що йому допомогло з цим впоратися. Починає ж з розповіді про те, наскільки затятим курцем він був у минулому. 

«Я курил всю сознательную жизнь, с 16 лет. Первые осознанно заработанные деньги я потратил на пачку Кемела. Было это в 1991 году в Польше, в городе Ченстохова, на бензоколонке… Я курил всегда и везде. Перед сном и после просыпания. В машине, в поезде, в самолете, перед телеком, на крыльце, на ходу. Курил прямо в аудиториях МГУ, когда читал там лекции. Курил в Кремле. В самолетных сортирах, когда все авиакомпании запретили курение… Если таксист сообщал мне, что курить нельзя, я тут же просил остановить машину и ловил следующего… Разумеется, я курил на работе. Вот еще - отрываться на перекур. Одним из условий приема на работу в студию всегда было терпение к табачному дыму. У меня почти нет фотографий без сигареты во рту - я курил одну за другой…» - пише Лебедєв.

Потім розповідає, що він курив більше, ніж будь-хто з його знайомих. По три, а іноді й чотири-п’ять, пачок на день.

«Один раз я достал сигарету из пачки, поднес ее к губам и обжег пальцы – во рту уже была горящая сигарета. Я решил, что надо найти повод бросить», –  продовжує Артемій і далі ділиться тим, що ж йому допомогло кинути курити – книжка одного відомого автора (щоправда, це викликає підозру про те, що сам пост є рекламою цього видання :).

Розпрощавшись зі шкідливою звичкою, Лебедєв заборонив курити в приміщенні його дизайнерської студії.

«Что хорошо в такой ситуации - из-за запрета на курение никто не уволится. А если разрешать курить, то половина некурящих свалит», –  прокоментував це рішення він.

А свої відчуття після  відмови від куріння Лебедєв описав так:

«Прошло два дня - и ничего. Я не умер, не начал лезть на стену… Через неделю после бросания у меня было такое чувство, как будто раньше я нырял только на 30 секунд, а сейчас могу просто дышать под водой - ощущение невероятной легкости и свободы. Впрочем, к этому привыкаешь где-то через месяц, и начинаются страдания от курения окружающих. У меня и раньше обоняние было неплохим, но после бросания стало просто невыносимо хорошим - я чувствую на расстоянии трех метров, что человек только что покурил». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
1tvnet.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду