Юлія Чичеріна: «Чим дикіша країна, тим більше там курять»

00:00,
27 Червня 2013
644

Юлія Чичеріна: «Чим дикіша країна, тим більше там курять»

00:00,
27 Червня 2013
644
Юлія Чичеріна: «Чим дикіша країна, тим більше там курять»
Російська рок-співачка просить своїх шанувальників не курити під час концертів і відмовляється виступати в клубах, де накурено.

Бездимне приміщення – одна з обов’язкових умов райдеру Чичеріни.  Якщо клуб чи концертний майданчик відмовляється це виконувати, вона не співатиме там.

«Людина, яка співає, дуже активно дихає, легені працюють як у спортсмена, кров насичується повітрям... Іноді трапляються люди, які все ж курять і це прикро: ну не можеш потерпіти – вийди покури. Адже в літаку вони якось витримують, а тут що? Протест якийсь кретинський? Від концертів у закладах, де не підтримують мій "каприз" я відмовляюся»,розповіла Чичеріна виданню «Московский Комсомолец».

Сама вона курила протягом десяти років. А п’ять років тому нарешті змогла розпрощатися з сигаретою.

«Кинути курити – вкрай складно. Це важка, майже невиліковна і дуже заразна хвороба, адже від того, що всі всюди курять, курців стає тільки більше. Реклама відмінно працює у людському суспільстві, де молодші наслідують старших. Ну і пасивне куріння поступово підсаджує людину на тютюн. Найчастіше вона перетворюється з пасивного курця на активного. Міста прокурені: димлять у всіх прохідних зонах, де рухаються потоки людей: дітей, вагітних, старих і просто некурців, на входах у метро, ​​магазини, на зупинках, біля вокзалів і аеропортів, у зонах відпочинку ... На жаль, курять всі. Навіть ті, хто думає, що не курить. І це сумно, а головне – смертельно небезпечно», – вважає Чичеріна.

Тепер співачка часто долучається до різноманітних громадських ініціатив по боротьбі з курінням і пропагує здоровий спосіб життя під час своїх концертів та публічних виступів. Так, вона підтримала проект громадського руху «Здорова Росія» і записала для них відео, в якому розповіла, як кинула курити, чому цим пишається і як змінилося її самопочуття після відмови від сигарет.

«Курці не  знають, що насправді їм погано. Що вони хворі. Що у них обов’язково проблеми зі шлунком. Що завжди якийсь нежить, біль у горлі. Якщо ти куриш – ти фактично інвалід… Виявляється, все у цьому світі пахне. Коли ти куриш, ти взагалі нічого не відчуваєш», – поділилася співачка.  

Чичерина схвалює антитютюнові законопроектів, які у лютому 2013 року були підписані президентом Росії Володимиром Путіним. Вважає, що це крок до цивілізованості суспільства.

«Це глобальний проект, адже на кону – здоров’я нації. Всі ми маємо дітей і майже всім небайдуже їхнє майбутнє… Чим дикіша країна, тим більше там курять. Приміром, в Індонезії курять сигарету за сигаретою, тримаючи немовля на руках. І що це дає? Там можна зустріти заядлого курця у віці трьох років… В Китаї курять у всіх пристойних готелях, магазинах, а якщо попросиш таксиста не курити, він так злиться, що готовий викинути тебе з авто. В Китаї відчуваєш, що куріння – це якась диверсія, спрямована на винищення нації. Мені подобається ставлення до куріння в Америці і деяких країнах Європи – там ви не зустрінете курця в громадському місці».

Нагадаємо, серед українських зірок актитютюнові ініціативи публічно підтримують телеведучі Марічка Падалко та Ольга Фреймут, співачки Наталія Могилевська і Альоша, художник Іван Семесюк

Джерело: «Московский Комсомолец»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
screenmedia.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду