Плани на майбутнє сприяють відмові від куріння: дослідження

00:00,
7 Вересня 2012
417

Плани на майбутнє сприяють відмові від куріння: дослідження

00:00,
7 Вересня 2012
417
Плани на майбутнє сприяють відмові від куріння: дослідження
Частіше кидають курити ті володарі цієї шкідливої ​​звички, які будують плани на майбутнє. Про це свідчать результати досліджень британських вчених, що були опубліковані в журналі Addiction.

Раніше вчені вже заявляли, що в цілому курці замислюються про майбутнє рідше, ніж ті, що не курять. Проте команда вчених з Ньюкаслського університету вирішила перевірити, які чинники впливають на рішення кинути курити.

Доктор Хітер Браун (Heather Brown) і Джейн Адамс (Jean Adams) вивчили дані великого дослідження, проведеного в Австралії протягом 8 років.

Відштовхуючись від них, вчені відібрали 1,817 тисячі учасників з Великобританії, які були курцями на момент початку дослідження (2001 рік) і проаналізували їхні плани на майбутнє. Люди, які робили заощадження і будували плани, дивилися вперед на три місяці. Це вчені відзначили як довгостроковий горизонт планування. В той самий час ті, чиї фінансові плани не сягали далі одного тижня, мали коротку перспективу планування.

Потім учені перевірили, як багато людей з тих, хто курив у 2001 році, кинули або спробували кинути шкідливу звичку до 2009 року. Виявилося, що 77% респондентів, які відмовилися від тютюну, мали довгострокові життєві плани.

Хітер Браун і Джейн Адамс порівнюють цей взаємозв'язок з іншими ситуаціями. Наприклад, відомо, що орієнтовані на майбутнє хворі на діабет, частіше змінюють свій раціон і починають займатися спеціальними вправами, так само як споживачі кокаїну, що не мають планів, рідко припиняють вживати наркотик.

«Можливо, думки про майбутнє, нехай трохи, але допоможуть курцям позбавитися цієї звички», – пише у вступі до дослідження слова доктор Адамс.

Джерело: AddictionLos Angeles Times

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pregnancy
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду