Андрій Любка: «Я зробив чимало дурниць у своєму житті, але тільки для куріння не можу знайти виправдання»

00:00,
26 Серпня 2013
514

Андрій Любка: «Я зробив чимало дурниць у своєму житті, але тільки для куріння не можу знайти виправдання»

00:00,
26 Серпня 2013
514
Андрій Любка: «Я зробив чимало дурниць у своєму житті, але тільки для куріння не можу знайти виправдання»
У колонці видання kontrakty.ua письменник розмірковує над безглуздістю куріння як звички і розповідає, як йому самому вдалося кинути курити.

Любка розпрощався з сигаретами рівно дев’ять місяців тому, бо про це попросила кохана людина. До того було безліч спроб кинути курити,  але жодна з них не закінчувалася успіхом – протягом десяти років письменник був курцем.

«Через тиждень після «розриву» з тютюном я почав прокидатися бадьорішим і повним сил. Це було справді відчутно на фізичному рівні – я прокидався зранку без бажання поніжитися в ліжку далі, мені цілком вистачало 6-7 годин сну. Якщо раніше я десь до 12-14 години ходив, як зомбі, то тепер міг справді прокинутися й перебувати у чудовій формі з самого ранку», – розказує Любка.

І продовжує – через місяць він почав краще відчувати смаки і перестав додавати у страви купу спецій, соусу, оцту та інших приправ – адже раніше міг відчути лиш їх «екстремальні відтінки». Через два місяці – повернулася здатність відчувати запахи. Через півроку – «почало краще працювати серце, зникла задишка, перестали дрібно тремтіти руки».

А завершує свою колонку Любка так:

«Навіщо я курив майже десять років, убивав своє здоров’я і витрачав гроші на цигарки? Адже вони несмачні, сигаретний дим гидкий і неприємний, від сигарети немає ейфорії чи розслаблення, тобто цигарка не дає жодного відчутного ефекту, крім затруєння організму. Якщо випити склянку віскі – відчуєш його дію, смак може подобатися чи ні, але він є. Якщо викуриш сигарету – нічого не стається, просто забруднюєш себе хімічною гидотою зсередини. Згадую, як закурив уперше – і як після цього кашляв, як закрутилося в голові. Це ж як треба було затруїти свій організм, щоб потім роками курити й нічого не відчувати? Словом, я зробив чимало дурниць у своєму житті, але тільки для куріння не можу знайти виправдання. І трохи шкода, що треба було десять років курити, щоб зрозуміти наскільки це несмачно й гидко. Нікого, крім себе не засуджую, але зрозуміти НАВІЩО я це робив – не можу. Ну чесне слово, найбільше непорозуміння в моєму житті»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
mf.mediasapiens.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду