«1+1» проводить для співробітників семінари з відмови від куріння

00:00,
12 Грудня 2013
708

«1+1» проводить для співробітників семінари з відмови від куріння

00:00,
12 Грудня 2013
708
«1+1» проводить для співробітників семінари з відмови від куріння
Після першого такого семінару п’ятеро працівників медіахолдингу розпрощалися зі шкідливою звичкою.

Про ідею проведення семінару і те, як його сприйняв колектив, ми поговорили зі Світланою Павелецькою, піар-директором групи «1+1 медіа».

Кому належить ідея семінару по відмові від куріння і що спонукало до такого кроку?

Ця ініціатива реалізована в рамках стратегії групи з соціальної відповідальності . Один із напрямків, за яким ми працюємо – здоровий спосіб життя, тож ідея цілком логічна. Крім боротьби з курінням ми надаємо співробітникам можливість консультацій з дієтологами, ведемо рубрики по здоровому харчуванню в корпоративному дайджесті, проводимо гарячі лінії з фітнес-тренерами.

Як багато людей у вашому колективі курить?

Курить досить багато людей. В нашій роботі багато стресу, і для багатьох куріння – спроба з цим стресом боротися.

Як на пропозицію провести семінар відреагував колектив?

З ентузіазмом. Набирали групу на десять осіб і вона заповнилася дуже швидко. Не всі охочі змогли потрапити на перший семінар. Будемо проводити ще.

Чи правда, що «1+1» лиш частково оплачував співробітникам вартість участі у тренінгу і люди самостійно мали доплатити ще 500 гривень?

Дійсно, група «1+1 медіа» взяла на себе більшу частину вартості тренінгу – 2/3, а 1/3 у розмірі п’ятисот гривень співробітники оплачували самостійно. Відповідно до методики Аллена Карра, фактором успішної відмови від куріння є особиста зацікавленість учасника, зокрема, підтверджена і фінансово. Ефективність семінарів, на яких люди інвестують у власне здоров'я повну суму, наближається до 90%. І навпаки, семінар малоефективний, якщо людина за нього нічого не платить.

Семінар минув. Які результати? Чи хтось з учасників таки кинув курити?

Після першого семінару відразу перестало курити 50% групи, тобто 5 осіб. Решті кинути з першого разу не вдалося, тому вони записалися на повторний короткий семінар, який буде проводиться для них безкоштовно.

Як і чим роботодавець може простимулювати своїх співробітників відмовитися від куріння?

Пояснити, чому курити шкідливо і надати можливості знімати стрес іншими способами. Саме тому в офісі ми встановили ігрові зони, де можна пограти у настільний футбол, побоксувати або розслабитися у масажному кріслі.

Як ви особисто ставитеся до антитютюнових ініціатив, впроваджених минулого року в Україні: заборони реклами сигарет і куріння у громадських місцях?

Я сама не курю, тому ставлюся добре.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото прес-служби «1+1 медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду