Китайський уряд закликають посилити контроль над рекламою сигарет в інтернеті

00:00,
12 Червня 2013
522

Китайський уряд закликають посилити контроль над рекламою сигарет в інтернеті

00:00,
12 Червня 2013
522
Китайський  уряд закликають посилити контроль над рекламою сигарет в інтернеті
Центр контролю і профілактики захворювань Китаю (Chinese Center for Disease Control and Prevention, CDC) закликав владу накласти більш суворі обмеження на рекламу сигарет в інтернеті.

Аналіз рекламної та PR-активності тютюнових компаній, здійснений CDC, показує, що соціальні мережі, різноманітні онлайн-інструменти і додатки стають ключовими каналами реклами сигарет. І вони поки жодним чином не обмежуються антитютюновим законодавством Китаю.

Тютюнові компанії створюють тематичні спільноти у соціальних мережах, розроблюють ігри, які містять рекламу сигарет і пропагують куріння, знімають рекламні промо-ролики для поширення в інтернеті. 

Приміром, на сайті Yanyue, назва якого перекладається як «приємний дим», користувачам пропонують вирішити головоломку – за вказаний час скласти пазл, на якому зображено логотип однієї марки сигарет. Переможці отримують призи – сигарети.

Тут же можна пограти в китайську гру маджонг, традиційні карти якої замінені зображеннями логотипів різних сигарет. Усі гравці стають учасниками турніру. Ті з них, хто  протягом місяця набирають найбільше балів у грі – отримують подарунки від тютюнової компанії.

Гра маджонг з логотипами сигарет замість традиційних карт. Зображення - Yanyue.cn

«Це лиш один приклад, а в мережі їх можна знайти сотні. Це не просто розвага – це реклама сигарет. Їх нав’язування», – сказав Лі Цян (Li Qiang), представник CDC.

За даними досліджень ВООЗ, третина підлітків і молодих людей вперше закурюють саме під впливом реклами або інших маркетингових активностей тютюнових компаній.

«Заборона реклами, спонсорства і просування тютюнових виробів є одним з найбільш ефективних способів попередження куріння серед молоді і боротьби з курінням загалом», – зазначила Енжела Пратт (Angela Pratt), технічний директор Ініціативи ВООЗ по боротьбі з курінням в Китаї.

Нагадуємо, що у травні 2013 року Пекінський центр контролю і профілактики захворювань (Beijing Center for Disease Control and Prevention) презентував результати дослідження, яке засвідчило, що тютюнові компанії відмовляються від прихованої реклами у традиційних ЗМІ і йдуть в інтернет.  

У Національному плані боротьби з тютюнокурінням, який уряд Китаю оприлюднив у грудні 2012 року, сказано, що до 2015 року у законодавство будуть внесені правки, які повністю заборонять рекламу, просування і спонсорство сигарет в інтернеті, а також у книгах, фільмах і серіалах. 

Джерело: english.cri.cn

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
squidoo.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду