Організація Tobacco free kids закликала бойкотувати музичний фестиваль

00:00,
20 Лютого 2013
416

Організація Tobacco free kids закликала бойкотувати музичний фестиваль

00:00,
20 Лютого 2013
416
Організація Tobacco free kids закликала бойкотувати музичний фестиваль
Оскільки його головним спонсором виступила тютюнова компанія, що випускає сигарети для молоді.

Фестиваль Java Jazz Festival має відбутися на початку березня у Джакарті, столиці Індонезії. Подібні масові заходи за підтримки тютюнових компаній проходять у країні регулярно – концерти, кінофестивалі, спортивні змагання. Молоді, яка купує певну марку сигареті бере участь у її програмах лояльності, надаються знижки на квитки на ці заходи або інші бонуси.

Організація Tobacco free kids закликала усіх небайдужих надсилати листи до організаторів фестивалю з проханнями відмовитися від спонсорської підтримки тютюнових компаній, висловлювати своє обурення в соціальних мережах і на сайті заходу.

Також пропонується підписати онлайн-петицію, адресовану медичній компанії Cinga, яка виступила співорганізатором заходу: «Cigna стверджує, що “їхнім завданням є допомога людям і турбота про їхнє здоров’я, благополуччя та безпеку”. Якщо це правда, то чому ж вони підтримують фестиваль, спонсором якого є тютюнова компанія? Дії красномовніші за слова!», – йдеться у петиції. За добу її підписало майже 600 осіб.

Це вже не перші спроби Tobacco free kids привернути увагу світової спільноти  до слабкого антитютюнового законодавства Індонезії і наслідків, які це має. Так, у грудні організація закликала американський рок-гурт Weezer відмовитися від концерту у Джакарті, спонсором якого теж була тютюнова компанія.

Такі заходи привернули увагу влади Індонезії до проблеми. Президент країни у січні 2013 року нарешті ухвалив закон про боротьбу з тютюнокурінням, підписання якого постійно відкладалося з 2009. Він передбачає повну заборону спонсорування заходів тютюновими компаніями і обмеження реклами на біл-бордах та інших зовнішніх носіях. Проте, навіть попри такі заходи антитютюнове законодавство Індонезії залшиться одним з найслабших у світі.

Рівень поширеності куріння в Індонезії є одним з найвищих. Так, 25% тинейджерів є постійними курцями  – їх кількість менше ніж за 10 років збільшилася аж у сім разів.

Джерело: Tobacco free kids, change.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
sj.sunne.ws
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду