British American Tobacco витратив $4 млн. на боротьбу з уніфікованою пачкою сигарет у Новій Зеландії

00:00,
17 Червня 2013
464

British American Tobacco витратив $4 млн. на боротьбу з уніфікованою пачкою сигарет у Новій Зеландії

00:00,
17 Червня 2013
464
British American Tobacco витратив $4 млн. на боротьбу з уніфікованою пачкою сигарет у Новій Зеландії
Приблизно стільки ж ВАТ вклав в аналогічні кампанії в Австралії та ЄС. 

Новозеландське видання Star Times оприлюднило документи, які показують суми, що витрачаються тютюновою компанією на кампанії проти введення в країні уніфікованих пачок для всіх марок сигарет.  

Нагадуємо, що у лютому 2013 року уряд Нової Зеландії заявив, що невдовзі планує ввести єдиний дизайн сигаретних пачок за прикладом Австралії.

Урядові консультації щодо доцільності таких заходів розпочалися ще 2012 року. Влітку того ж року ВАТ запустив на телебаченні, в пресі та інтернеті масштабну рекламну кампанію проти уніфікованої упаковки. Її гаслом стали слова: «Ми згодні, що сигарети шкідливі для здоров’я. Але не погоджуємося з тим, уніфікована упаковка працюватиме».  

«Така агресивна рекламна антикампанія доводить, що єдина упаковка вдарить по тютюновому бізнесу, а люди купуватимуть менше сигарет. Тому індустрія робить все, аби запобігти її впровадженню», – переконаний Бен Юдан (Ben Youdan ),  директор антитютюнової організації Action on Smoking and Health New Zealand.

ВАТ підтвердив, що на кампанії проти уніфікованої пачки сигарет витратив загалом $11,4 млн. – приблизно однакові суми в Австралії, Новій Зеландії та країнах ЄС.  

Нагадаємо, що у червні 2013 року компанія Philip Morris International запустила рекламну кампанію проти єдиного дизайну сигаретних пачок у Великобританії. А у липні 2012 року компанія Japan Tobacco International розмістила у британській пресі рекламу  про неефективність уніфікованої упаковки. Щоправда, у березні 2013 року Управління з дотримання стандартів у рекламі (TheAdvertising Standards Authority, ASA) визнало, що наведена у ній інформація не відповідає дійсності і вводить споживачів в оману. Тож подальше використання задіяних у кампанії рекламних макетів і тверджень – заборонили.

Джерело: stuff.co.nz

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
allwomenstalk.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду