Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky

Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky

09:15,
6 Травня 2024
1049

Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky

09:15,
6 Травня 2024
1049
Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky
Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky
Оглядачі помітили покращення відносин між Дорсі та Маском після року перерви.

Джек Дорсі залишив раду директорів децентралізованої соціальної мережі Bluesky, яку він разом з іншими звільненими працівниками соцмережі Twitter заснував рік тому, та долучився до її фінансування. Про це повідомило видання TechCrunch.

У суботу, 4 травня, Джек Дорсі опублікував у соцмережі X, що колись називалася Twitter, оголошення про гранти для проєктів з відкритими інтернет-протоколами від його благодійної ініціативи «Start Small». Це спонукало когось із користувачів запитати Дорсі, чи він досі є членом правління Bluesky, і він відповів коротким «ні», без жодних пояснень.

Наступного дня компанія Bluesky подякувала Дорсі й повідомила, що шукає нового члена правління, «який поділятиме прагнення створити соціальну мережу, яка дозволяє людям контролювати їхній досвід».

Прикметно, що Джек Дорсі обмежив перелік людей, за якими він стежить у соцмережі X, до трьох осіб. Ідеться про її власника Ілона Маска, а також Едварда Сноудена та дружину ув’язненого видавця WikiLeaks Стеллу Ассанж.

«Це свідчить про очевидне потепління відносин між Маском та Дорсі, який рік тому заявив у Bluesky, що "все зійшло нанівець", маючи на увазі придбання твітеру Маском і радикальну трансформацію цієї соцмережі»,  зауважили у Bloomberg.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2023 року в Google Play з’явилася версія платформи Bluesky, яка розробляється за участі засновника Twitter Джека Дорсі, для iOS, а в квітні — для Android. Уже в липні реєстрацію тимчасово призупиняли, щоб вирішити проблеми з продуктивністю, а у вересні в соцмережі зафіксували перший мільйон користувачів, які завели персональні акаунти.

У грудні 2023 року соціальна мережа  дозволила користувачам переглядати дописи на своїй платформі без входу в систему, а вже в лютому відкрила доступ для всіх користувачів, відмовившись від системи долучення за запрошенням, яка діяла впродовж минулого року.

За першу добу відкритої реєстрації Bluesky поповнилася більш як мільйоном користувачів. Станом на 8 лютого загальна кількість реєстрацій у соцмережі перевищила 4,3 млн користувачів.

Зазначимо, що однією з особливостей соцмережі є те, що вона пропонує користувачам можливість вибирати свої алгоритми та налаштовувати часові рамки. Щоб уникнути реклами, платформа пропонує платну послугу домену для підтвердження особи.

Фото: Джек Дорсі / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду