Австралія остаточно ввела однаковий дизайн для всіх сигаретних пачок

00:00,
16 Серпня 2012
452

Австралія остаточно ввела однаковий дизайн для всіх сигаретних пачок

00:00,
16 Серпня 2012
452
Австралія остаточно ввела однаковий дизайн для всіх сигаретних пачок
Національний суд прийняв рішення, згідно з яким Австралія стане першою країною в світі, якій вдалося наполягти на введенні єдиного однотонного дизайну для всіх сигаретних пачок, що продаються у країні. 

З 1 грудня 2012 упаковка стане темно-оливкового кольору і буде позбавлена ​​логотипу виробника. Зображення, що ілюструють шкоду куріння, займатимуть 70% передньої сторони пачки і 90% задньої.

Суд відхилив вимоги найбільших світових виробників тютюнової продукції – Japan Tobacco, British American Tobacco, Philip Morris International і Imperial Tobacco Group – визнати незаконною заборону на зображення торгових знаків на упаковці сигарет. Вони зауважували, що закон порушує їх право на інтелектуальну власність. «Будь-яка компанія за обставин, коли втрата бренду обійдеться їй в мільярди доларів, перешкоджала б таким законом», – каже представник Imperial Tobacco Соня Стюарт (Sonja Stuart).

Фото: The Telegraph

Ще один аргумент виробників – небезпека підробки сигарет. Однакові пачки, на їхню думку, стануть подарунком для виробників контрафакту.

Але уряд Австралії підрахував, що витрати бюджету на охорону здоров'я збільшуються щорічно на $ 33 млрд (31,5 млрд австралійських доларів) саме через курців. За останні 60 років близько 900 тис. осіб в Австралії померли від насідків куріння. Приблизно шоста частина населення Австралії старше 14 років курить щоденно. Тому країна вирішила не здавати своїх позицій.

Цікавим також є те (і цього найбільше бояться тютюнові компанії), що у разі успішного введення такої упаковки в Австралії, інші країни не стануть наслідувати її приклад . Ввести аналогічні обмеження вже хочуть у США, Канаді, Новій Зеландії та країнах Європи. І це цілком можливо, адже коли Канада в 2001 році першою в світі зобов'язала друкувати на пачках сигарет картинки, що ілюструють шкоду куріння, 50 країн запозичили її практику.

Джерело: Газата.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telegraph.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду