Завдяки антитютюновій кампанії 50 тис. американців кинули курити

00:00,
11 Липня 2012
446

Завдяки антитютюновій кампанії 50 тис. американців кинули курити

00:00,
11 Липня 2012
446
Завдяки антитютюновій кампанії 50 тис. американців кинули курити
Використовуючи тактику «залякування», влада США нарешті досягла відчутного результату у боротьбі з курінням. Антитютюнова реклама, що була запущена навесні цього року, виявилася надзвичайно ефективною та змогла заохотити 50 тис. осіб кинути курити. 

Антитютюнова кампанія «Поради від колишніх курців» (Tips from Former Smokers) стартувала у березні цього року. В ній люди, що стали жертвами наслідків куріння, на власному прикладі демонструють, до чого може призвести звичайна «погана звичка».

Вже за 12 тижнів трансляції на телебаченні ця антитютюнова реклама заохотила 50 тис. курців відмовитися від цієї звички. Про такі результати свідчать дослідження, нещодавно проведені центром з контролю та попередження захворювань США (Center for Disease Control and Prevention, CDC).

«Ця унікальна ефективність дозволяє нам сподіватися на те, що антитютюнова кампанія зможе допомогти навіть більшій кількості людей, ніж могли собі уявити», – висловлює свої враження директор CDC Томас Фріден (Thomas Frieden).

«Поради від колишніх курців» стала першою національною антитютюновою кампанією за останні 30 років. Уряд США витратив на цю кампанію $54 млн. Її глобальним масштабам та мірі впливу на реципієнта можуть позаздрити навіть комерційні організації.

Експерти зауважують, що в основі успішності цієї кампанії лежить багато чинників. Перш за все, авторами соціальної реклами було вдало визначено цільову аудиторію – від 18 до 34 років. Але, орієнтуючись на більш молоде покоління, вони звернули увагу і старших людей на цю проблему. Крім того, вдалим кроком було відкриття безкоштовної телефонної лінії, куди курці могли звернутися за порадою. Не малу роль зіграла і універсальність антитютюнової кампанії «Поради від колишніх курців». Так, вона була адаптована до зовнішньої, радіо та телереклами.

Але найважливішою складовою була сама ідея цієї соціальної реклами. Адже важливо було на конкретному прикладі показати, як сильно може зашкодити куріння.

Джерело: ADWEEK

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду