ms.detector.media
MediaSapiens
13.05.2022 15:08
Маск призупинив угоду про купівлю твіттеру
Маск призупинив угоду про купівлю твіттеру
Разом із цим бізнесмен запевнив, що все ще «прагне придбати» компанію.

Американський бізнесмен, засновник компанії SpaceX та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск 13 травня повідомив, що призупинив угоду про купівлю компанії Twitter.

Своє рішення він пояснив тим, що очікує на підтвердження розрахунків, згідно з якими фальшиві облікові записи та спам-боти становлять менш 5% користувачів соцмережі.

«Угода з Twitter тимчасово призупинена. Очікую на деталі, які підтверджують підрахунки, що спам/фейкові облікові записи справді становлять менше 5% користувачів», — сказав він та додав, що все ще «прагне придбати» компанію.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до команди директорів.

У квітні стало відомо про плани Маска купити компанію. Bloomberg писав, що Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter сягає приблизно 37 мільярдів доларів. Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі, а зустріч розпочалась 24 квітня. Наступного дня стало відомо, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. Відтепер компанія стане приватною. Маск також повідомив, що планує зробити Twitter «політично нейтральним». Цю заяву він зробив на тлі масового видалення користувачів із соцмережі. 

Голова ради директорів Twitter Брет Тейлор повідомив, що рада директорів компанії припинить роботу після закриття угоди з Ілоном Маском. Генеральний директор Twitter Параг Агравал лишається на посаді до закриття угодиЗасновник Twitter Джек Дорсі підтримав продаж компанії Маску. Він вважає, що Twitter не повинен мати конкретного власника або керівника, соцмережа має бути «суспільним благом», а не компанією в класичному розумінні. За його словами, те, що Маск купив Twitter, — це єдине рішення, якому він довіряє.  

Фото: jiafu fu / flickr

ms.detector.media