«Бібліоміст» обладнає 620 бібліотек комп’ютерами, щоб громадяни мали безкоштовний доступ до інтернету

00:00,
10 Лютого 2012
1343

«Бібліоміст» обладнає 620 бібліотек комп’ютерами, щоб громадяни мали безкоштовний доступ до інтернету

00:00,
10 Лютого 2012
1343
«Бібліоміст» обладнає 620 бібліотек комп’ютерами, щоб громадяни мали безкоштовний доступ до інтернету
620 бібліотек отримають комп'ютерну техніку від Програми «Бібліоміст» для задоволення потреб громадян у доступі до Інтернету.

Програма «Бібліоміст» протягом майже трьох років модернізує публічні бібліотеки. Уже приблизно 1 000 бібліотек в Україні надають безкоштовний доступ до всесвітньої мережі, навчають використовувати інформаційні технології, впроваджують сучасні послуги та розширюють коло відвідувачів.

09 лютого 2012 р. директор програми «Бібліоміст» М. Новак, директор Департаменту Міністерства культури України М. Швед, президент Української бібліотечної асоціації І. Шевченко, генеральний директор «Майкрософт-Україна» Д. Шимків та виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Є. Бистрицький оголосили іще 620 бібліотек, що пройшли конкурсний відбір на отримання комп'ютерного обладнання і будуть модернізовані до осені 2012 року. Список бібліотек-переможців опублікований на веб-сайті програми «Бібліоміст».

За даними досліджень, які проводить програма «Бібліоміст», відвідуваність модернізованих бібліотек-учасниць програми зростає майже на 30%, зазначив М.Новак.

Нові бібліотеки-переможці були визначені у ході відкритого конкурсу комісією експертів, яка складалась із представників Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, провідних українських бібліотек, а також міжнародних та національних громадських організацій. Заявки бібліотек оцінювались, зокрема, за такими критеріями: чітке розуміння потреб громади, спроможність налагодити партнерство з владою та громадою для реалізації проекту та зацікавленість у наданні громадам інноваційних послуг. Необхідною умовою конкурсу також було зобов'язання з боку місцевої влади взяти на себе витрати на Інтернет-підключення та забезпечити участь бібліотекарів у тритижневих тренінгах з новітніх бібліотечних послуг, що проводитимуться у тренінгових центрах програми «Бібліоміст» на базі обласних універсальних наукових бібліотек.

У середньому кожна бібліотека-переможець отримає 4 комп'ютери, а також принтер, сканер, джерело безперебійного живлення та веб-камеру На додаток до грантів та технічної допомоги від програми місцева влада виділяє кошти на ремонт приміщень бібліотек та придбання нового обладнання. До 2013 року програма «Бібліоміст» обладнає сучасною технікою більше 1 600 публічних бібліотек. Для реалізації проекту корпорація Microsoft безкоштовно надає бібліотекам програмне забезпечення. Загалом до 2013 року буде надано ПЗ на суму $9 млн.

Також Міжнародний фонд «Відродження» проінформував про хід реалізації власної ініціативи, спрямованої на підтримку розвитку сільських бібліотек України, оголошеної у грудні 2011 року в рамках Антикризової гуманітарної програми фонду «Відродження».

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду