У Великій Британії тестують новинний агрегатор на основі ШІ

У Великій Британії тестують новинний агрегатор на основі ШІ

16:20,
22 Травня 2023
1688

У Великій Британії тестують новинний агрегатор на основі ШІ

16:20,
22 Травня 2023
1688
У Великій Британії тестують новинний агрегатор на основі ШІ
У Великій Британії тестують новинний агрегатор на основі ШІ
My News Assistant пропонує публікації від понад 80 онлайн-медіа.

Найбільша британська мультимедійна компанія Reach тестує вебсайт новин, що працює із застосуванням технології штучного інтелекту. На ньому розміщують публікації від понад 80 загальнонаціональних та регіональних онлайн-брендів, повідомило видання PressGazette.

Зараз триває бета-тестування платформи My News Assistant: щодня на ній з'являються тисячі публікацій від понад 80 онлайн-брендів.

«Це означає, що новини від національних прес-брендів Mirror, Express, Star і Daily Record відображаються разом із регіональними та спеціалізованими сайтами, такими як Devon Live, Bristol Live, Essex Live, Hull Live, My London, Cheshire Live і Football London», — зазначено у повідомленні.

На платформі є звернення до користувачів: «Втомилися переглядати численні вебсайти новин, намагаючись відфільтрувати новини і теми, які стосуються вас? Ну, ваші пошуки закінчені!».

За замовчуванням сайт показує категорії про знаменитостей, новини, Формулу-1, футбол та подорожі. Щоб персоналізувати стрічку відповідно до читацьких інтересів, на ній необхідно вказати своє місцеперебування й обрати до 30 інтересів, серед яких домашні улюбленці, фестивалі, бізнес, автомобілі, культура тощо.

Також користувачі мають можливість обирати виключно регіональні медіа, відмовившись від потоку новин загальнонаціональних.

Технологія штучного інтелекту, яку підтримує My News Assistant, — власний інструмент Reach під назвою Mantis. Спочатку це був інструмент безпеки бренду, а потім його адаптували для таргетування та рекомендацій контенту.

Mantis підтримує віджети рекомендацій контенту на сайтах Reach і пропонує більш персоналізовані та релевантні історії, щоб довше утримувати людей на сайтах. Mantis може визначити теми, які подобаються людям, і використати це для персоналізації. Також технологія My News Assistant застосовуватиметься для роботи пошукових рядків на вебсайтах Reach.

Нагадаємо, The Washington Post проаналізувала сайти, які потрапляють у навчальні дані ШІ. Дослідження засвідчило, що в наборі даних переважали сайти з журналістики, розваг, розробки програмного забезпечення, медицини і створення контенту.

Фото: MyNewsAssistant / твіттер

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду