У новинному застосунку Artifact позначатимуть оманливі публікації

У новинному застосунку Artifact позначатимуть оманливі публікації

16:46,
23 Травня 2023
1507

У новинному застосунку Artifact позначатимуть оманливі публікації

16:46,
23 Травня 2023
1507
У новинному застосунку Artifact позначатимуть оманливі публікації
У новинному застосунку Artifact позначатимуть оманливі публікації
У застосунок додали можливість ділитися публікаціями як зображеннями.

У застосунку для читання новин та публікацій Artifact, який запустили на початку року, з’явилися нові функції: користувачі можуть позначати оманливі статті, реагувати за допомогою емодзі та ділитися статтями як зображеннями, повідомило видання TechCrunch.

Загалом застосунок містить вкладку на домашній сторінці зі стрічкою запропонованих публікацій, які добирає ШІ-алгоритм, вкладку «Заголовки», де збираються добірки публікацій за темами; а також вкладку «Профіль», яка візуалізує історію переглядів після прочитання десяти публікацій. У «Профілі» автори можуть додати фото та автобіографію, щоб розвивати впізнаваність та репутацію в новій соцмережі.

Раніше в Artifact уже впровадили можливість коментувати публікації. Тепер користувачам запропонували для реакцій на публікації шість емодзі: «палець, піднятий вгору», «серце», «обличчя, що сміється», «сердите обличчя», «веселе обличчя» та «сумне обличчя».

Також запровадили мітку для позначення оманливих статей, створених для привернення масової уваги, — прапорець clickbait. Компанія заявила, що збиратиме звіти про таке маркування, і це допомагатиме встановлювати «вищий пріоритет корисних статей над оманливими».

До цього в Artifact уже можна було в аналогічний спосіб повідомляти про спам, платні публікації, несправні зображення та посилання тощо.

У застосунку розширили можливості обміну публікаціями. Відтепер весь текст або його частину можна перетворювати на картки та ділитися ними як в Artifact, так і в Instagram.

Клікбейт (англ. clickbait, від click «клацання» та bait «наживка») — це приманка для користувача, що спонукає його натиснути на посилання. Таку функцію часто виконують «сенсаційні» заголовки, які однак можуть вести до публікації сумнівної якості, розміщеної виключно для отримання доходу від онлайн-реклами.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Google Play зʼявився застосунок нової соцмережі Bluesky.

Фото: Artifact

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду