У Кувейті представили ведучу новин, створену на основі ШІ

У Кувейті представили ведучу новин, створену на основі ШІ

12:10,
12 Квітня 2023
1683

У Кувейті представили ведучу новин, створену на основі ШІ

12:10,
12 Квітня 2023
1683
У Кувейті представили ведучу новин, створену на основі ШІ
У Кувейті представили ведучу новин, створену на основі ШІ
Візуальний образ Федхи репрезентує різноманіття аудиторії.

Кувейтське медіа Kuwait News представило ведучу новин, створену за допомогою штучного інтелекту. Видання опублікувало відео із компютеризованою ведучою у Twitter, повідомило The Guardian.

«Я Федха, перша ведуча у Кувейті, яка працює зі штучним інтелектом у Kuwait News. Яким новинам ви віддаєте перевагу? Давайте почуємо вашу думку», — сказала вона арабською мовою.

Заступник головного редактора кувейтського медіа Абдулла Бофтайн заявив, що цей крок є перевіркою потенціалу штучного інтелекту пропонувати «новий та інноваційний контент».

За його словами, у майбутньому Федха зможе озвучувати новини з кувейтським акцентом для акаунта Kuwait News у Twitter, який має 1,2 мільйона підписників.

«Федха — це популярне давнє кувейтське ім’я, яке відноситься до срібла… Ми завжди уявляємо роботів сріблястого або металевого кольору, тому ми поєднали це», — сказав Бофтейн, пояснюючи вибір імені ведучої.

Її світле волосся та очі мають відобразити різноманітне населення багатої нафтою країни, яке складається з кувейтців та емігрантів, додав Бофтейн.

«Федха представляє всіх», — сказав він.

Нагадаємо, в Україні телеканал СТБ вирішив відкласти прем'єру серіалу «Останній лист коханого», в якому обличчя російського актора Прохора Дубравіна за допомогою комп'ютерних технологій замінили на обличчя українського артиста Дмитра Саранського.

3 квітня в інстаграмі «Нового каналу» з’явився допис до 105 річниці з дня народження українського письменника та громадського діяча Олеся Гончара. В тексті йшлося про «маловідомі факти» його життя, однак читачі виявили, що ці факти не маловідомі, а хибні. Пізніше в соцмережах «Нового» підтвердили використання ChatGPT та вибачились за поширення неправди.

Фото: KuwaitNews / Twitter

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду