New York Times і BBC мають найбільший вплив у Twitter [дослідження]

00:00,
20 Жовтня 2012
1213

New York Times і BBC мають найбільший вплив у Twitter [дослідження]

00:00,
20 Жовтня 2012
1213
New York Times і BBC мають найбільший вплив у Twitter [дослідження]
Науковці Університету Арізони  дослідили, які ЗМІ найефективніше використовують Twitter для розповсюдження новин.

«Поширення новин за допомогою 140 символів» - дослідження, яке провели вчені Судха Рам (Sudha Ram) та Деві Бхатачарі (Devi Bhattachary).

Як повідомляється на сайті Університету Арізони, об’єктами дослідження стали 12 провідних американських та світових ЗМІ, що найактивніше використовують Twitter як один із каналів поширення контенту.

Впродовж шести місяців науковці відстежували активність цих ЗМІ у Twitter, а також подальше «життя» новинних повідомлень у мережі. Тобто, як часто та довго користувачі робили ретвіти і як часто здійснювався  перепост вже самих ретвітів – таким чином  визначали обсяг аудиторії і глибину проникнення повідомлення. Результати засвідчили, що найчастіше ретвітять новини BBC та New York Times.

Автори дослідження дивились на тривалість «життєвого циклу» новини, тобто наскільки довго вона циркулює у твітер-середовищі. Виявилось, що «довгожителями» є новини від BBC, Mashable та NYT.

А найпопулярніші – знову ж таки  BBC, Mashable і Wired. Для виміру популярності дослідники застосовували термін «половина життя». «Половина життя» - це той період часу, за який новина отримує половину кліків від загальної  кількості, яку вона отримує за весь час циркуляції. У найпопулярніших ЗМІ цей період склав близько 5,5 годин.

Популярність BBC науковці поясняють тим, що фактично організація має три  Twitter-акаунти: «bbcnews», «bbcbreaking» і «bbcworld».

Дослідники також створили інфографіку, яка демонструє мережу ретвітів. Виявилось, що у New York Times мережа найбільша та найгустіша, в той час як у Reuters переважаюча більшість – це прямі ретвіти.

Досліджувались Twitter-акаунти таких ЗМІ як The New York Times, Washington Post, BBC, NPR, Reuters, Guardian, Forbes, Financial Times, Mashable, Arstechnica, Wired and Bloomberg.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
prnewsonline
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду