Катастрофа літака в Ірані: у МАУ та РНБО просять коментувати тільки перевірену інформацію

Катастрофа літака в Ірані: у МАУ та РНБО просять коментувати тільки перевірену інформацію

12:31,
8 Січня 2020
4047

Катастрофа літака в Ірані: у МАУ та РНБО просять коментувати тільки перевірену інформацію

12:31,
8 Січня 2020
4047
Катастрофа літака в Ірані: у МАУ та РНБО просять коментувати тільки перевірену інформацію
Катастрофа літака в Ірані: у МАУ та РНБО просять коментувати тільки перевірену інформацію
Автори:
Щодо катастрофи українського літака в Ірані у ЗМІ, у Твіттері, Фейсбуці поширюється багато неофіційної та неперевіреної інформації, заявив президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне.

У авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» просять коментувати тільки офіційну інформацію про катастрофу літака в Ірані. Про це заявив президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне під час брифінгу у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» вранці 8 січня.

«Я б хотів, щоб ми коментували тільки офіційну інформацію. Зараз у ЗМІ, у Твіттері, Фейсбуці дуже багато різної інформації, яка не є офіційною, не є перевіреною. З поваги до людей, які були на борту, ми іншу інформацію зараз обговорювати не можемо», — сказав він.

Пізніше секретар РНБО Олексій Данілов також закликав ЗМІ утриматися від оцінок авіакатастрофи в Ірані. Про це він заявив під час брифінгу в Кабміні.

У МАУ відзначили, що у катастрофі розбився один із кращих літаків авіакомпанії — Boeing 737-800. Також там заявили, що літак був справний та востаннє проходив перевірку 6 січня, а екіпаж літака був надійним.

Від імені колективу авіакомпанії Євген Диїхне приніс глибокі співчуття сім'ям людей, які були на борту та людям, яким вони були дорогі. Він також заявив, що у МАУ прийняли рішення скасувати польоти в Іран на невизначений термін. Згодом стало відомо, що український уряд прийняв рішення заборонив всі польоти до Ірану до з’ясування причин катастрофи літака МАУ. Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.

У соцмережах і справді поширюють багато різних версій причин катастрофи українського літака. Не виключають і версію теракту. Зокрема, у хронології подій згадують, що літак впав буквально за кілька годин після того, як Іран оголосив другу хвилю повітряної атаки, а США випустили екстрене повідомлення про закриття неба над Іраком, Іраном та Перською затокою для цивільної авіації.

Близько 9 ранку 8 січня посольство України в Ірані заявило, що версія теракту чи ракетної атаки як причини катастрофи літака авіакомпанії МАУ виключається. Однак пізніше інформація про катастрофу зникла з сайту посольства, передає «Українська Правда».

«За попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається», — такий допис був на сайті посольства раніше, зазначають в «УП». Наразі цієї цитати там немає.

Нагадаємо, раніше у мережі з’явився новий фейк про те, що прем’єр-міністр Вірменії «привітав» Трампа з убивством Сулеймані.

Крім того, користувачі Twitter занепокоєні через загострення відносин США та Ірану. Деякі користувачі навіть сумно іронізують з приводу «Третьої світової», реагуючи на ситуацію твітами з хештегом #WWIII.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Брифінг авіакомпанії МАУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду