«Третя світова?»: користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану

«Третя світова?»: користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану

17:33,
6 Січня 2020
12879

«Третя світова?»: користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану

17:33,
6 Січня 2020
12879
«Третя світова?»: користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану
«Третя світова?»: користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану
Автори:
У Twitter активно висловлюють занепокоєння поведінкою Ірану упродовж останніх кількох днів. Деякі користувачі навіть сумно іронізують з приводу «Третьої світової», реагуючи на ситуацію твітами з хештегом #WWIII.

Обіцянки Ірану «суворої помсти» за авіаційну атаку США, в якій загинув впливовий іранський генерал, змусили користувачів Twitter збентежитись. При цьому багато користувачів припускають, що «Третя світова війна неминуча». Це помітили, зокрема, у американському виданні CTVNEWS.

Там зауважили: вбивство впливового генерала за вказівкою президента США призвело до загострення і без того напружених відносин між США та Іраном, що спричинило появу на платформі мікроблогів численних твітів хештегами #WWIII.

«1 січня. Нове десятиліття проходить досить «добре», все враховано. 2 січня: Австралія, здається, загорілася. 3 січня: Третя світова війна оголошена», — йдеться у твіті, яким поділилися понад 27 000 разів.

3 січня 2020 року під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил «Кудс» Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса.

У своїй заяві Пентагон зазначає, що генерал Сулеймані «активно розробляв плани нападу на американських дипломатів та членів служб в Іраку та в усьому регіоні». У США висловили побоювання, що будь-яка помста з боку Ірану може розпалити конфлікт у регіоні.

У той же час, американські користувачі Twitter почали жартувати про те, що робитимуть, якщо у країні оголосять мобілізацію та якщо раптом станеться війна.

Деякі користувачі навіть згадували ерцгерцога Франца Фердинанда, вбивство якого пов'язане з ланцюгом подій, що призвели свого часу до Першої світової війни.

Навіть музиканти шотландського рок-гурту «Franz Ferdinand» відреагували на цю ситуацію із сумною іронією. Вони твітнули: «Для протоколу: ми вважаємо, що #WWIII (Третя світова MS.) погана ідея»:

Трамп підтвердив, що наказав вбити генерала, оскільки він «збирався вбити багатьох американців», твітнувши фото американського прапора незабаром після того, як звістка про загибель генерала з’явилася у ЗМІ.

Але самого Трампа розкритикували у соцмережах за його старі твіти з суперечливими повідомленнями, включаючи твіт 2011 року, в якому Трамп стверджує, що колишній президент Барак Обама «почне війну з Іраном», щоб переобратися на посаді:

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп опублікував фейкове фото нагородження собаки, який допоміг знищити лідера ІДІЛ.

Крім того, Трамп встановив особистий рекорд із кількості твітів на день.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Ctvnews.ca
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду