У теленовинах шукали виправдань для Зеленського за лікування у «Феофанії» — моніторинг

У теленовинах шукали виправдань для Зеленського за лікування у «Феофанії» — моніторинг

17:25,
20 Листопада 2020
4802

У теленовинах шукали виправдань для Зеленського за лікування у «Феофанії» — моніторинг

17:25,
20 Листопада 2020
4802
У теленовинах шукали виправдань для Зеленського за лікування у «Феофанії» — моніторинг
У теленовинах шукали виправдань для Зеленського за лікування у «Феофанії» — моніторинг
Тільки 5 канал наголосив на непослідовності президента.

Більшість центральних телеканалів, що входять до моніторингової вибірки «Детектора медіа», знайшли виправдання для госпіталізації хворого на коронавірусну хворобу Володимира Зеленського до колишньої урядової лікарні «Феофанія». Лише 5 канал, що належить лідеру «Європейської солідарності» Петру Порошенку, нагадав обіцянку президента, що в лікарнях не буде VIP-палат для хворих на коронавірус чиновників. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за 9—15 листопада 2020 року.

Суперечність між обіцянкою Зеленського, що чиновники та політики не лікуватимуться у спеціальних комфортних палатах, та його діями багато обговорювали в соціальних мережах, однак теленовини практично не звернули на це уваги 12 листопада, коли стало відомо, що президент і голова його офісу лікуються у «Феофанії».

5 канал у цей день повідомив: «Нековідна для звичайних людей Феофанія тепер стежитиме за станом ковідних високопосадовців».

Про хворобу Зеленського 5 канал повідомляв прямим включенням з Банкової, хоча зрозуміло було, що президента в будівлі Офісу немає. Також 5 канал єдиний повідомив про конфуз прессекретарки президента Юлії Мендель, яка почала повідомлення про хворобу президента словами «на жаль… президент почувається добре», але потім виправилась.

13 листопада більшість каналів, аналізованих «Детектором медіа», поширили інформацію, яка виправдовує Зеленського, хоча чіткого пояснення, чому для госпіталізації обрали саме «Феофанію», так і не було.  

ICTV: «Президент Володимир Зеленський лікується від COVID у "Феофанії" у таких же умовах, як і інші пацієнти»;

СТБ: «Інформацію ЗМІ про те що глава держави перебуває в особливих і дороговартісних умовах, у "Феофанії" назвали фейком. Лікування Зеленського, кажуть, коштує стільки ж, скільки і для інших пацієнтів — 7800 гривень за добу»;

«Україна»: «Один день його лікування стає у 7 тисяч 800 гривень. Головний лікар запевняє, це така ж сума, як і на інших хворих. Винятків для президента не робили, крім окремого кабінету»;

«112»: «Володимир Зеленський лікується від коронавірусу на тих самих умовах, що й інші пацієнти. Про це розповів Головний лікар клініки "Феофанія" Ігор Семенів»;

«1+1»: «Зеленського лікують як звичайного хворого на COVID-19».

За версією радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, єдиною причиною госпіталізації Зеленського та голови його Офісу Андрія Єрмака саме у «Феофанію» є спеціальний зв’язок, яким обладнана ця лікарня.

Нагадаємо, 14 січня президент доручив Кабінету Міністрів та Державному управлінню справами у «тримісячний термін вжити заходів, необхідних для забезпечення доступності для громадян сучасних методів діагностики і лікування, високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею "Феофанія"».

Більше про маніпуляції та тенденції в теленовинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

Фото: Facebook

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Слава
23:15 / 20.11.2020
Засунь себе свечку в сраку. Никто этого паяца не тянул за язык заявлять: 26 марта 2020: "Прем'єр-міністру України поставлено завдання вирішити питання так званих VIP-палат і скасувати всі нормативні акти, які цього вимагають. У нас не "совок" і не буде ніяких люксових палат для "членів ЦК", - сказав Зеленський. "Ви будете перебувати саме в тих палатах і тих лікарнях, які за 28 років ви побудували в цій країні. Можливо, тоді зрозумієте, як це - не мати можливості лікуватися у Швейцарії чи Ізраїлі", - додав Зеленський.Не было бы этого бреда - никто бы ему ничего не сказал. Теперь о цене в 7800 гривен в сутки. У меня был точно такой же коронавирус в легкой форме - я потерял обоняние, но при этом мог снимать видосики для своих клиентов и сидеть дома. Лечили меня "семейные" коновалы конскими дозами антибиотиков, и все это мне обошлось в сумме в тысяч 5 ВСЕГО! Я никогда бы не додумался при такой форме коронавируса занимать место, кторое могло бы спасти кого-то другого. Нет совести у этого подлого лгуна и болвана.
Стас
18:14 / 20.11.2020
Имейте простую советь, кто как может так и лечится. Почему везде лезите с свечкой.
Ірина
18:03 / 20.11.2020
Тільки в Україні можуть шукати вирпавдань для президента, яеий лікується не в загальній лікарні. Бидло є бидло.........
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду