Фейки про коронавірус поширюють швидше, ніж протидіють їм — Business Insider

Фейки про коронавірус поширюють швидше, ніж протидіють їм — Business Insider

12:48,
11 Березня 2020
3410

Фейки про коронавірус поширюють швидше, ніж протидіють їм — Business Insider

12:48,
11 Березня 2020
3410
Фейки про коронавірус поширюють швидше, ніж протидіють їм — Business Insider
Фейки про коронавірус поширюють швидше, ніж протидіють їм — Business Insider
Автори:
Протидіяти поширенню дезінформації у приватних групах та повідомленнях значно важче, пише видання. Недавнє дослідження New York Times виявив приватну (закриту) групу Facebook із більш ніж 100 000 учасників, де активно поширювали теорії змови про коронавірус.

Протягом багатьох років боротьба з фальшивими новинами була заявленою метою таких великих платформ, як Facebook, Twitter та Google.

Спалахи дезінформації про COVID-19 по всьому світу примушують технологічні компанії перевіряти фейки в режимі реального часу.

Про це пише Business Insider.

За даними компанії Check Point, яка займається питаннями кібербезпеки, цього року було створено 4000 нових веб-сайтів, у імені яких згадується коронавірус, а 3% з цих ресурсів вважаються шкідливими. Експерти з дезінформації говорять, що доказів узгодженої дезінформаційної кампанії мало: більшу загрозу становлять спекуляції та брехливі чутки про коронавірус, які поширюються в тому числі й на онлайн-форумах.

Одна з теорій змови, що набирає обертів у соцмережах, стверджує: коронавірус нібито був розроблений у лабораторії китайською владою.

Технологічні компанії цього тижня намагалися втрутитися у поширення фейків про коронавірус. Google оголосила про створення цілодобової групи реагування на інциденти і взяв на себе зобов’язання видаляти фейки про коронавірус зі сторінки пошуковика та в YouTube, одночасно просуваючи точну інформацію від офіційних органів охорони здоров'я.

Facebook та Twitter вжили подібних кроків: обидві платформи оголосили про інструменти, які будуть використовувати для блокування потенційно шкідливої інформації, де йдеться про коронавірус.

Але на відміну від YouTube чи пошуковика Google, Facebook та Twitter також мають протистояти розповсюдженню дезінформації у приватних групах та повідомленнях, а це виявити значно важче, пише Business Insider. Недавнє дослідження New York Times виявив приватну (закриту) групу Facebook із більш ніж 100 000 учасників, де активно поширювали теорії змови.

«Поки технологічні компанії намагаються боротися з дезінформацією, деякі урядові установи беруть боротьбу з фейковими новинами у свої руки. Національна служба охорони здоров’я Великої Британії запустила в понеділок власний підрозділ протидії дезінформації, який буде співпрацювати з технологічними компаніями у цьому питанні», — пише видання.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше повідомляв, що Facebook надаватиме безкоштовну рекламу ВООЗ для боротьби з дезінформацією про коронавірус, а YouTube починає позбавляти монетизації деякі ролики на цю тему.

Фото: Reuters

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду