Як Facebook та YouTube протидіють дезінформації про коронавірус

Як Facebook та YouTube протидіють дезінформації про коронавірус

12:14,
5 Березня 2020
3996

Як Facebook та YouTube протидіють дезінформації про коронавірус

12:14,
5 Березня 2020
3996
Як Facebook та YouTube протидіють дезінформації про коронавірус
Як Facebook та YouTube протидіють дезінформації про коронавірус
Facebook надаватиме безкоштовну рекламу ВООЗ для боротьби з дезінформацією про коронавірус, а YouTube починає позбавляти монетизації деякі ролики на цю тему.

Коронавірус продовжує поширюватися світом, свідчать свіжі дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Facebook безкоштовно рекламуватиме інформацію від ВООЗ

Користувачі Facebook зможуть отримувати інформацію про коронавірус з достовірних джерел. Для цього соцмережа дозволила ВООЗ розміщувати у себе безкоштовну рекламу. Про це заявив керівник компанії Марк Цукерберг. Він пояснив, що це повинно допомогти організації ефективніше реагувати на ситуацію з коронавірусом і боротися з дезінформацією про нього.

Користувачі, які на Facebook шукають інформацію про коронавірус, почнуть бачити спливаючі рекламні вікна. При кліці на них вони перейдуть на ресурси Всесвітньої організації охорони здоров'я або місцевих медичних організацій, щоб отримати свіжу інформацію.

Мешканці країн, в яких виявлені випадки передачі вірусу від однієї людини до іншої, бачитимуть інформацію про вірус у своїй стрічці новин.

Цукерберг також повідомив, що Facebook надасть кошти у вигляді рекламних кредитів іншим організаціям. За його словами, соцмережа буде видаляти фейкові заяви і теорії змови, які було розвінчано провідними світовими організаціями охорони здоров'я.

YouTube позбавляє монетизації ролики про коронавірус. Але не всі

Блогери на YouTube часто вирішують не записувати ролики про коронавірус, навіть якщо це популярна тема, завдяки якій відео можуть набрати багато переглядів. Справа в тому, що їм можуть вимкнути монетизацію, пише The Verge.

У минулому YouTube вже демонстрував відео, що стосуються чутливих тем, зазначає видання. У рекламних рекомендаціях компанії зазначено, що до чутливих тем зокрема відносяться недавні події, які можуть бути використані у «зловмисних» цілях. Таким відео дозволяється залишатися на платформі, але вони просто не можуть заробити гроші від вбудованої рекламної служби платформи YouTube.

У компанії заявили, що спалах коронавірусу зараз вважається чутливою темою. «Таким чином, всі відео, зосереджені на цій темі, будуть демонетизовані до подальшого повідомлення», — сказав у своєму недавньому відео Том Леунг, працівник продукту на YouTube.

По всьому світу зареєстровано понад 95 000 випадків COVID-19, понад 3200 людей померли, нагадує видання. Побоювання з приводу поширення вірусу змусили організаторів проведення великих технологічних конференцій відкласти ці події.

Але не всі відео позбавляють монетизації. Новинні канали часто запускають відео на чутливі теми з рекламою, яка відтворюється, оскільки вони надають цю рекламу самі.

У YouTube прокоментували The Verge, що в компанії існує сувора політика регуляції. Вона регулює, на яких типах відео дозволяється розміщувати рекламу. Там додали, що правила застосовуються без упередженості, і що коли канал створений для висвітлення чутливих сюжетів, вони мають змогу монетизувати контент, створюючи відео про коронавірус.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що ВООЗ з ІТ-гігантами розробляють план боротьби проти фейків про коронавірус.

Фото: gamestar.de

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду