Мінцифри повідомило про DDoS-атаку на українські ресурси

Мінцифри повідомило про DDoS-атаку на українські ресурси

17:58,
23 Лютого 2022
1727

Мінцифри повідомило про DDoS-атаку на українські ресурси

17:58,
23 Лютого 2022
1727
Мінцифри повідомило про DDoS-атаку на українські ресурси
Мінцифри повідомило про DDoS-атаку на українські ресурси
Автори:
Федоров пояснив, що урядові сайти працюють з перебоями через перемикання трафіку на іншого провайдера.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що з 16:00 23 лютого почалася DDoS-атака на українські ресурси.

Він пояснив, що сайти Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Міністерства закордонних справ працюють з перебоями через перемикання трафіку на іншого провайдера.

«Приблизно з 16.00 розпочалася чергова масова DDoS-атака на нашу державу. Маємо відповідні дані з низки банків, також спостерігаються проблеми із доступом до вебсайтів ВР (вже працює), КМУ та МЗС. Це пов’язано із перемикання трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки», — розповів Федоров та додав, що портал та мобільний застосунок «Дія» продовжують працювати стабільно.

Раніше MediaSapiens писав, що з 16:00 23 лютого почали фіксувати перебої в роботів сайтів Верховної Ради, Кабінету міністрів, Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України. В одних ці портали перестали відповідати, у інших — довго вантажать головну сторінку, однак усе ж відкриваються. Крім того, спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив про кібератаки з Росії на свої акаунти.

Нагадаємо, 15 лютого сайти Міноборони України та Збройних сил України стали недоступними. Також були зафіксовані перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що портал державних послуг «Дія» намагалися атакувати хакери з чотирьох країн — Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану. 16 лютого Міністерство оборони України повідомило, що кібератака на портал відомства ще триває — її спрямували на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.​ Ця DDоS-атака була наймасштабнішою в історії України, її метою могла бути дестабілізація та дискредитація органів влади. Керівник Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк повідомив, що за DDоS-атакою на урядові сайти та банківський сектор України стоять іноземні спецслужби, а її вартість сягає мільйонів доларів. Своєю чергою, Білий дім заявив, що до атаки причетні російські хакери. За фактом кібератаки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України. США висловили готовність допомогти Україні в розслідуванні потужної DDoS-атаки на вебресурси країни

Фото: FLY:D on Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду