За кібератакою 15 лютого стоять російські хакери — Білий дім

За кібератакою 15 лютого стоять російські хакери — Білий дім

12:38,
19 Лютого 2022
1622

За кібератакою 15 лютого стоять російські хакери — Білий дім

12:38,
19 Лютого 2022
1622
За кібератакою 15 лютого стоять російські хакери — Білий дім
За кібератакою 15 лютого стоять російські хакери — Білий дім
За оцінками США, РФ може використати ці кібернапади для підготовки можливого вторгнення до України.

За DDoS-атаки на українські банківські та урядові вебсторінки, що почалися із 15 лютого, відповідальність несе Росія. Про це заявила заступниця радника з національної безпеки США Енн Нойбергер, пише «Укрінформ».

«Сполучені Штати вважають, що кібернапад на український уряд, включно з мережами військової та життєво важливої інфраструктури, здійснили вірогідно російські кіберактори»,  — сказала Енн Нойбергер. При цьому, додала вона, за оцінками американської сторони саме «Росія несе відповідальність за DDoS-атаки, що відбулися на початку цього тижня». 

Масштабні кібератаки на українські банки – справа уряду РФ, сказала Енн Нойбергер. Представниця Білого дому не виключає, що РФ може використати ці кібернапади, зокрема, для підготовки можливого вторгнення до України. 

Нагадаємо, керівник Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк повідомив, що за кібератакою на урядові сайти та банківський сектор України стоять іноземні спецслужби.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав, що ця DDоS-атака була наймасштабнішою в історії України: її вартість складає мільйони доларів.

Нагадаємо, 15 лютого сайти Міноборони України та Збройних сил України стали недоступними. Також були зафіксовані перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку. Держспецзв’язку повідомила, що інформаційні ресурси зазнали потужної DDоS-атаки. Зокрема, портал державних послуг «Дія» намагалися атакувати хакери з чотирьох країн — Росії, Китаю,Чехії та Узбекистану.

16 лютого Міністерство оборони України повідомило, що масштабна кібератака на портал відомства ще триває.​ Цього ж дня сайт інформаційного агентства Міністерства оборони України АрміяInform зазнав щонайменше двох DDоS-атак.

За фактом кібератаки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України. 

США висловили готовність допомогти Україні в розслідуванні

Фото: Blogtrepreneur/Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду