Майк Помпео звинуватив Росію у найбільшій хакерській атаці в історії США

Майк Помпео звинуватив Росію у найбільшій хакерській атаці в історії США

17:49,
19 Грудня 2020
2006

Майк Помпео звинуватив Росію у найбільшій хакерській атаці в історії США

17:49,
19 Грудня 2020
2006
Майк Помпео звинуватив Росію у найбільшій хакерській атаці в історії США
Майк Помпео звинуватив Росію у найбільшій хакерській атаці в історії США
Автори:
Кремль заперечує свою причетність.

Державний секретар США Майк Помпео звинуватив Росію у масштабній хакерській атаці на американські державні установи та приватні компанії. Про це повідомляє The Guardian.

«Зараз ми можемо досить чітко сказати, що саме росіяни займалися цією діяльністю. Я впевнений, що деякі з цих випадків залишаться засекреченими. Але досить сказати, що були зроблені значні зусилля по використанню стороннього програмного забезпечення для вбудовування коду в урядові системи США, а також ряд приватних компаній і урядів по всьому світу», - сказав Майк Помпео у п'ятницю, 18 грудня.

Чинний президент США Дональд Трамп не прокоментував цю ситуацію, а у Кремлі свою причетність заперечують.

19 грудня Майк Помпео оголосив про закриття двох консульств США в Росії, які тимчасово не працювали через пандемію COVID-19. Посольство в Москві стане останнім дипломатичним представництвом США в Росії.

Нагадаємо, щонайменше три штати США зазнали кібератаки з боку російських хакерів, через що постраждали кілька федеральних відомств США.

17 грудня Агентство кібербезпеки США повідомило, що хакери використовували для доступу платформу SolarWinds, а також інші точки доступу, які у відомстві не розкрили.

Атаку на федеральні органи США пов’язують з діяльністю хакерської групи APT29 або Cozy Bear, яку звинувачують у зв’язках зі службою зовнішньої розвідки РФ.

Раніше повідомлялось, що хакери шпигували за Міністерством фінансів США, відстежуючи внутрішній поштовий трафік відомства. Також жертвами хакерів стали Управління з телекомунікацій та Міністерство торгівлі США. Американські розвідники побоюються, що зловмисники могли проникнути в інші американські відомства.

У зв’язку з цим РНБО повідомила про високий рівень кіберзагрози в Україні. У РНБО підкреслили, що ця атака дуже схожа на атаку Ransom: Win32/Petya, яка трапилася в Україні у 2017 році і від якої постраждала величезна кількість українських організацій, зокрема уряд, банки, державні енергетичні компанії, «Укрзалізниця», київський аеропорт і метро. 

Фото: cnn.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду